BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 15135 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Wortel oogsten

We hebben op dit moment vijf wortelrassen in ons assortiment, waarvan er vier zomerwortelen zijn: ‘White Satin F1’, ‘Yellowstone’, 'Amsterdamse Bak 2' en 'Nantes 2'. Aangezien de eerstgenoemde een hybride ras is, presteert deze qua uniformiteit en weerbaarheid tegen ziekten en plagen nog wat beter dan andere zaadvaste rassen in ons aanbod. Dit ras is is samen met 'Yellowstone' veredeld voor de professionele teelt van bospeen en winterpeen. Onze winterwortel 'Flakkée 2' heeft grote oranje wortelen en vormt een groot gewas.

> Bestel nu biologische wortel zaden

Hoe en wanneer oogst je wortel?

Wanneer de wortels dik genoeg zijn, kun je beginnen met oogsten. Laat ze dus niet te lang in de tuin staan, want dan stopt de groei, splijten ze en zul je last hebben van de wortelvlieg. Oogst de wortelen door een spade of riek op circa 15 cm naast de wortelen in de grond te plaatsen en de aarde op te lichten. Trek de wortelen met de hand aan hun loof uit grond. Zomerwortelen oogst je in de periode van juli tot oktober, en winterwortelen oogst je in oktober en november.

Bewaren

Wortelen kun je het beste zo snel mogelijk eten. Mocht je ze willen bewaren, dan is het handig om de aarde aan de wortelen te laten, zodat ze minder snel uitdrogen. Bewaar ze in dat geval in de koelkast. Bovendien is het mogelijk om de winterwortelen (oftewel winterpeen) in te kuilen.

Recepten

Met wortelen kun je alle kanten op. Maak bijvoorbeeld eens zelf een wortelspread voor op brood of een cracker of bak een bananenbrood met wortel. Of zet in een handomdraai een lekker (bij)gerecht op tafel, zoals een wortelovenschotel of gestoofde wortelen met honing.

Wortel zaden bestellen

Wil je zelf wortel kweken in jouw moestuin? Bestel dan onze biologische wortel zaden. Als je vragen hebt over het zaaien of oogsten van wortel, dan kun je gerust contact met ons opnemen. Wij helpen je graag verder.

Zomerwortel 'Napoli F1'
Zomerwortel Yellowstone
Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 15135 reviews
Kiyoh