Zaden van eigen teelt, 100% biologisch en GMO-vrij, snelle levering

Asia salat zaden

Ben jij al bekend met asia salat? Dit zijn Aziatische bladgewassen, die steeds meer in opkomst zijn. In ons aanbod heb je de keuze uit de Tatsoi en de Red Giant. De Tatsoi lijkt op paksoi: deze variant heeft ronde en dikke blaadjes die knapperig zijn. De Red Giant is een bladgewas dat uit de mosterdfamilie komt, en ook wel bekend staat als mosterdsla, mosterdkool of bladkool. Het is een losse krop met een rond blad, een rood-groene kleur en een pittige smaak.

> Lees meer

Tatsoi – Brassica rapa
Tatsoi is een variant op de beter bekende Paksoi. De donkere ronde, dikke blaadjes zijn lekker knapperig en zowel rauw of als spinazie te bereiden. Groeit snel.
> meer info
Bladmosterd Red Giant
Bladmosterd ‘Red Giant’ is een bladgewas uit de mosterdfamilie. Dit gewas vormt een losse krop met rood-groen, iets gebobbeld, rond blad. Heeft een pittige smaak. Groeit snel.
> meer info

Asia salat kweken

De asia salat zaden zijn niet moeilijk te telen, omdat ze snel kiemen en groeien. Het is wel van belang om goed te roteren, omdat ze gevoelig zijn voor knolvoet. In het begin dien je de Tatsoi goed te beschermen tegen koude nachten. De Red Giant daarentegen is wel goed bestand tegen vorst. Komen de eerste blaadjes tevoorschijn? Dan kun je al verspenen. Ongeveer 4 à 5 weken na het zaaien is het tijd om de kropjes te oogsten. De Tatsoi wordt 10-20 centimeter hoog en de Red Giant wordt iets groter: zo’n 20-30 centimeter hoog. Voor beiden geldt dat de beste standplaats in de zon is. Wil je meer weten over het zaaien van asia salat? Lees dan onze teelttips over blad- en stengelgewassen.

Zaaien van Asia salat

De beste periode om deze Asia salat zaden te zaaien is tussen april en augustus. Ga je telen onder glas? Dan kun je in twee verschillende perioden zaaien: van maart t/m mei en rond september en oktober. De aan te raden plantafstand van de Tatsoi is 30 x 30 centimeter, en die van de Red Giant is 25 x 25 centimeter. Probeer ze niet te dik te zaaien en geef ze voldoende water.

Asia salat zaden online bestellen

Hieronder vind je onze twee verschillende soorten Asia salat zaden. Klik op de soort waar je interesse in hebt en lees daar meer specifieke informatie over het kweken en zaaien. Daar kun je ook direct de zaden bestellen. Binnen 1 tot 2 werkdagen heb je de bestelling al in huis, en bij bestellingen van meer dan 20 euro nemen wij de verzendkosten voor onze rekening. Voor vragen over het gehele bestelproces, of voor meer informatie over de zaden kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.