BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16409 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Bloemen voor bijen en vlinders

Wereldwijd zijn wetenschappers het met elkaar eens: diverse bij- en vlindersoorten worden met uitsterven bedreigd. Wij vinden een hoge biodiversiteit heel belangrijk, dus wat dacht je van de volgende deal: prachtige bloemen in jouw tuin, en een steuntje in de rug voor de bijen en vlinders? We bieden diverse bloemzaden aan die deze insecten in het bijzonder aantrekken en ondersteunen. Hieronder lichten we een aantal planten toe die je nu goed kunt zaaien. Bekijk ons volledige aanbod, met ruim 50 soorten, van onze bloemzaden voor bijen en vlinders.

> Bestel nu biologische bloemzaden
 

Goudsbloem

Goudsbloem wordt graag bezocht door zowel honingbijen als wilde bijen, omdat ze boordevol stuifmeel en honing zitten. Naast dat de goudsbloem geschikt is als bijenplant, is het ook een nuttige plant om tussen de verschillende groenten te laten bloeien, zoals bonen, wortelen, sla en kolen. De natuurlijke vijanden van deze groenten worden namelijk bestreden door lieveheersbeestjes en zweefvliegen. Daarnaast zijn de bloemblaadjes van goudsbloem ook eetbaar; een salade krijgt zo net wat extra kleur. Bestel hier onze voordeelverpakking goudsbloem 'Red de bijen'.
 

Tübingermengsel

Tübingermengsel is een speciaal mengsel voor bijen en vlinders, dat geschikt is voor een tuin of akkerrand. Het bestaat uit diverse uitheemse planten en cultuurplanten, zoals zonnebloem, komkommerkruid en goudsbloem. Met dit mengsel help je mee de biodiversiteit in jouw buurt te verbeteren.
 

Slaapmutsje

Het oranje slaapmutsje heeft fijn ingesneden grijsgroen blad met glanzende oranje bloemen. De plant sluit in Nederland bij koud en nat weer haar bloemen, waar ze ook haar naam aan ontleent.
 

Gewone klaproos

Deze fraaie lentebloem levert hoogwaardig stuifmeel voor onder andere de honingbijen. Hierdoor komen bijen en vlinders graag naar deze gewone klaproos toe. Deze plant zaait zich gemakkelijk uit, met als resultaat prachtige vuurrode bloemen.
 

Juffertje ‘in het groen’

Juffertje-in-het-groen is een kantachtige plant met lichtblauwe en witte bloemen in een krans van fijn groen. Nadat de bijen en vlinders de nectar uit de bloemen hebben gehaald en het zaad begint af te rijpen, kun je de zaaddozen drogen ter decoratie.
 

Zonnebloem ‘Velvet Queen’

Met de prachtig gekleurde zonnebloem ‘Velvet Queen’ help je bijen aan goed voedsel.
 

Kruiden trekken ook bijen en vlinders aan

Nog een weetje: veel kruiden die je teelt om op te eten, trekken ook bijen en vlinders aan wanneer ze gaan bloeien. Bijvoorbeeld basilicum, dille, koriander, komkommerkruid en bonenkruid. Dus als de kruiden gaan schieten of bloeien, kun je ze beter laten staan. Veel van de bloemen zijn overigens ook voor de mens eetbaar.
 

De teelt van bloemen

Wanneer je bloemen voor bijen en vlinders wilt gaan kweken, moet je natuurlijk goed voorbereid zijn. Zorg dat je bijvoorbeeld weet wat de beste standplaats is, hoeveel ruimte er tussen de rijen moet zitten, wat de hoogte van de plant wordt en of de plant steunmateriaal nodig heeft. Je vindt alle informatie die je nodig hebt bij de specifieke producten op onze website. Wil je meer weten over het kweken en zaaien van vlinder- en bijenverleiders? Lees dan ook onze teelttips over bloemen zaaien en meer over het nut en de teelt van bloemenmengsels.
 

Biologische bloemzaden bestellen

Ben je benieuwd naar ons aanbod van zaden die bloemen en bijen ondersteunen? Bekijk dan ons assortiment. Voor vragen over ons aanbod of het telen van bloemen kun je terecht bij onze klantenservice. Neem gerust contact op.
 

Bloemen voor bijen en vlinders
Bloemen voor bijen en vlinders
Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16409 reviews
Kiyoh