BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16564 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Het nut van bloemenmengsels

Bloemenmengsels zien er niet alleen fantastisch uit, ze kunnen ook een positieve bijdrage leveren aan de landbouw en succesvolle teelten in je moestuin. In de landbouw wordt de afgelopen jaren al volop geëxperimenteerd met akkerranden mengsels om natuurlijke vijanden aan te trekken, om plagen in de naastgelegen percelen te onderdrukken. Het ene mengsel is het andere niet; er zijn mengsels die vooral een decoratieve waarde hebben, met een bonte verzameling aan kleuren, en mengsels die juist specifieke insecten aantrekken om bepaalde plagen te onderdrukken. Zo worden bloemenmengsels, op experimentele schaal, ook gebruikt om de eikenprocessierups in toom te houden.
 

> Bestel nu biologische zaden voor bloemenmengsels

 

Hoe kun je het beste bloemenmengsels zaaien?

April en mei zijn de beste maanden om onze eenjarige bloemenmengsels rechtstreeks te zaaien. Zaai ze breedwerpig of op rechte rijen, zodat het makkelijker is om er nog wat in te schoffelen. Na een aantal maanden is het bijna niet meer zichtbaar dat de planten op rijtjes zijn gezaaid. Voor al onze mengsels geldt dat het belangrijk is om de grond goed voor te bereiden. Het terrein dient vlak, onkruidvrij en oppervlakkig bewerkt te zijn. Na het zaaien druk je de grond extra aan, zodat de zaden goed in contact komen met de aarde. Tot slot geef je ze water (laat de bodem gedurende de kieming niet volledig uitdrogen) en is het tijd voor de mengsels om te gaan bloeien.
 

Onze eigen bloemenmengsels

In ons assortiment vind je acht soorten eenjarige bloemenmengsels:

Zaden voor bloemenmengsels bestellen

Wil je onze bloemenmengsels bestellen om er zelf mee aan de slag te gaan in jouw moestuin? Bekijk hier ons assortiment en plaats je bestelling vandaag nog. Voor vragen over de zaden kun je altijd bij onze klantenservice terecht.
 

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16564 reviews
Kiyoh