BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16564 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Bloemen zaaien in de zomer

De zomer staat vooral in het teken van oogsten, maar dat houdt niet in dat er niets meer gezaaid kan worden. Zo kun je ervoor kiezen bloemen te zaaien in de zomer. Een aantal biologische bloemen zaden zaai je zelfs helemaal aan het einde van de zomer, waarna ze in de lente zullen ontkiemen. Je kunt pas na de winter genieten van deze bloemen, omdat het zogenaamde ‘koudekiemers’ zijn. Wat zijn koudekiemers en warmtekiemers? Heel eenvoudig: deze bloemen komen niet gelijk op, maar hebben kou nodig om te kunnen ontkiemen. Dus wil jij graag in het nieuwe seizoen meteen starten met een fleurige moestuin? Wij vertellen je welke bloemen je kunt zaaien in de zomer.


> Bestel hier onze eenjarige bloemen


Deze bloemen kun je zaaien in de zomer

Er zijn een aantal bloemen die je kunt zaaien in de zomer, te weten:
 

  • Korenbloem
  • Tuinridderspoor
  • Gewone klaproos
  • Blauwmaanzaad
     

Deze bloemen kun je in het voorjaar zaaien én in de nazomer. Wanneer je je zaaimomenten slim spreidt, heb je dus een lange periode waarin je bloemen in je tuin hebt staan. Dat is natuurlijk niet alleen mooi om te zien, je helpt er de bijen en vlinders ook nog eens mee. Een reden te meer om bloemen te zaaien in de zomer.
 

Korenbloem

De naam zegt het eigenlijk al: de korenbloem behoort tot de akkerflora. Hij groeide veel tussen graan. De plant heeft maar weinig ruimte nodig, waardoor hij tussen het dichte graan kon groeien. Tegenwoordig kun je de korenbloem vooral in ongemaaide bermen spotten en natuurlijk in jouw moestuin. Je zaait korenbloem zaden op minimaal een centimeter diep, omdat de zaden pas in het donker kunnen ontkiemen. De blauwe korenbloemen lenen zich goed om op een vaas gezet te worden en laten zich makkelijk drogen.


Tuinridderspoor

Tuinridderspoor is een prachtige plant, die blauwe, gespoorde bloemen geeft. Wil je deze bloemen zaaien in de nazomer, dan is het belangrijk dit goed te plannen. De plant gedijt namelijk het beste op een zonnige plaats in je moestuin en houdt van voedselrijke grond. Schoffel je grond wat los en zorg ervoor dat je niet teveel zaden bij elkaar plaatst. Je kunt in de lente de opkomende zaailingen uitdunnen, zodat de planten een plantafstand van zo’n 20 bij 20 centimeter houden.


Klaprozen

In ons assortiment vind je zowel de gewone klaproos als de gecultiveerde soort klaproos, gemengd. De gewone klaproos kun je wel de bode van de lente noemen. Deze tere, rode groeit het liefst op arme zandgrond en levert veel stuifmeel op. Zaai klaprozen altijd direct in de volle grond, omdat ze niet verspeend kunnen worden. De klaproos, gemengd is een prachtige, grote bloem waarmee je vlinders een plezier doet. Deze variant heeft zowel enkele als dubbele bloemen, in verschillende roodtinten, die een lust voor het oog zijn.


Blauwmaanzaad

Blauwmaanzaad kennen we ook wel onder de naam bolpapaver. De naam blauwmaanzaad heeft de plant te danken aan de bekende maanzaadjes, die vaak gebruikt worden op luxe broodjes. Het is een stevige plant, die met zijn witte tot lila bloemen veel bijen aantrekt. Na de bloei kan de zaadbol gedroogd worden. Je zaait blauwmaanzaad door de grond aan te harken en de zaden wat aan te drukken. Ze hoeven niet bedekt te worden, want deze bloemen zaden hebben licht nodig om te kunnen ontkiemen.


Bloemen zaaien in de zomer geeft bijen een voorsprong

Bloemen zaaien in de zomer doe je uiteraard om jouw tuin in de lente fleurig te laten beginnen. Pioniersplanten als klaproos en papavers kondigen al vroeg de lente aan en zijn een voorbode van de prachtige tuintijd die ons te wachten staat. Maar dat is niet het enige; niet alleen ziet jouw moestuin er al snel prachtig uit, ook geef je bijen meer kans om te overleven. Bloemen voor bijen en vlinders zijn immers van groot belang, zeker in een tijd dat de aantallen van deze onmisbare insecten drastisch afnemen. Bestel je biologische bloemen zaden Bestel dus vandaag nog jouw biologische bloemen zaden en start het nieuwe moestuinseizoen met kleurrijke, nuttige bloemen. Heb je vragen over bloemen zaaien in de zomer, het bestelproces of over onze biologische bloemen zaden? Neem dan gerust contact met ons op.

 

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16564 reviews
Kiyoh