BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16484 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

De boeiende reis van biologisch zaad

Een goede start is cruciaal voor een succesvolle teelt, en dat begint bij hoogwaardig biologisch kwaliteitszaad. Voordat je ons product in handen krijgt, legt het een opmerkelijke reis af. Ontdek hier meer over het voortraject van onze biologische zaden.
 

Veredeling

Een deel van ons assortiment bestaat uit rassen die door De Bolster zelf zijn ontwikkeld, zoals de pompoen ‘Amoro F1’, klimcourgette ‘Ola Escaladora’ en broccoli ‘Bobby’. Onze creatieve veredelaars werken dagelijks aan kruisingen die bestaande gewassen nog weerbaarder, productiever en smaakvoller maken.

Wist je dat klassieke veredeling tussen de 6 en 10 jaar kan duren? Dit langdurige en uitdagende proces resulteert echter in nieuwe rassen voor een succesvolle, biologische teelt!  

> Meer over klassieke veredeling
 

Teelt en oogst

Na veredeling is het tijd om te produceren. Deze fase is cruciaal, omdat we streven naar een optimale beschikbaarheid van biologische zaden in de hele keten. We kiezen zorgvuldig waar en hoe we telen, met strikte richtlijnen voor klimaat, bodem en plantbemesting.

Bij De Bolster produceren we meer dan 300 biologische rassen, variërend van groenten en kruiden tot bloemen en groenbemesters. Om teeltrisico's te minimaliseren, maken we gebruik van verschillende locaties, waaronder onze belangrijke productielocatie Black Sea Seeds in Moldavië, evenals Nederland, waar we een aanzienlijk volume biologische zaden zelf vermeerderen. 

> Biologische topzaden uit Moldavië
 

Schoning

Na de oogst op onze productielocaties worden de zaden naar onze hoofdlocatie in Epe gebracht, waar ze zorgvuldig worden verwerkt. De zaden ondergaan een proces van drogen, schonen, sorteren en controleren om hoogwaardig zaad te verkrijgen, vrij van onzuiverheden zoals takjes, bladeren en onkruid.

Geen enkele oogst is hetzelfde, daarom passen we bij De Bolster geavanceerde schoningsmethoden toe. Uiteraard worden onze zaden na het schonen niet chemisch behandeld, omdat we enkel biologische producten leveren.
 

Kwaliteit

Bij De Bolster hanteren we hoge producteisen. Na de schoning van de zaden controleert een speciale afdeling regelmatig de kiemkracht van onze zaden. Onze doelstelling is om zaden te verkopen met een kiemkracht van minimaal 80% – bij sommige gewassen ligt die norm zelfs hoger. Om de kiemkwaliteit te borgen voeren we jaarlijkse kiemproeven uit bij alle zaadpartijen in ons assortiment.
 

Verpakking

Nadat de zaden door de kwaliteitstoetsen heen zijn, is het tijd om het zaad te verpakken. Een goede verpakking is essentieel voor de houdbaarheid van zaden. Onze zakjes zijn gemaakt van polyethyleen en papier, waardoor de zaden over het algemeen 2 jaar houdbaar zijn. Zelfs na 2 jaar kun je de zaden nog zaaien, hoewel de kiemkracht geleidelijk afneemt. Belangrijk is om de zaden koel en droog te bewaren.  

> Hoe kun je zaden het beste bewaren?
 

Bestel onze biologische zaden online

Heb je alle zaden voor jouw moestuin al in huis? Bestel eenvoudig online bij De Bolster. Bij bestellingen van meer dan € 30,- nemen wij de verzendkosten voor onze rekening. Binnen 3 tot 4 werkdagen ontvang je de zaden in huis. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over onze biologische zaden. Begin jouw biologische tuinavontuur vandaag!


Hoogwaardig, biologisch kwaliteitszaad      Broccoli 'Bobby', een door De Bolster ontwikkeld ras 

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16484 reviews
Kiyoh