Zaden van eigen teelt, 100% biologisch en GMO-vrij, snelle levering

Kapucijner 'Rozijnerwt'

1230

uitverkocht
Kapucijner Rozijnerwt
1 zakje
€ 0,00
Niet leverbaar
250 gram
€ 8,72
Niet leverbaar
Productbeschrijving

Kapucijner ‘Rozijnerwt’ is een stamtype kapucijner (geen ondersteuning van gaas nodig). De bloemen zijn violet van kleur, de peulen zijn groen. Alleen de zaden kunnen geconsumeerd worden.

Capucijners zijn te vergelijken met doperwten, d.w.z. alleen de zaden kunnen geconsumeerd worden. Het meest gebruikelijk is de zaden vers te consumeren; invriezen kan eveneens prima (wel licht blancheren). Een tweede mogelijkheid is het gewas af te laten rijpen en de gedroogde zaden te gebruiken. 

Verse peultjes, doperwten en capucijners zijn dé smaakmakers van de groentetuin. Problemen met ziekten en plagen zijn er nauwelijks en dat maakt het des te aantrekkelijk om deze gewassen zelf te telen. Men kan volstaan met weinig mest. Er zijn twee hoofdgroepen te onderscheiden: kort met een lengte tot ca. 70 cm (stam) en lange typen (rijstypen). 

De stamsoorten kunnen in principe zonder ondersteuning geteeld worden, maar een teelt langs (kort) gaas of met rijshout heeft ook hier voordelen: doorplukken is aanzienlijk gemakkelijker en er liggen geen peulen op de grond. Een gebruikelijke rijafstand bij stamtypen is 50 cm, in de rij zaaien op 3 à 5 cm. In verband met muizen en vogels voldoende diep zaaien (3 à 4 cm). 

Voor alle capucijners, erwten en peulen geldt dat een vroege uitzaai (maart/april) de beste resultaten oplevert; zaaien in mei en later geeft onvoldoende peulzetting en problemen met meeldauw. 

 

Extra informatie
Teelt in vollegrond
jfmamjjasond
voorzaaien
uitplanten
rechtstr. zaaien
oogsten
Overige specificaties
Inhoud kleinverpakking    :   75 gram (voor 4 m2)
Aantal zaden per gram    :   2,5 zaden
Plantafstand    :   75x3 cm
Planthoogte    :   60-80 cm
Standplaats    :   Zon