Zaden van eigen teelt, 100% biologisch en GMO-vrij, snelle levering

Over ons

Wie zijn wij?

De Bolster is een klein familiebedrijf met passie voor biologische tuinzaden. Zaden voor groenten, bloemen, kruiden, groenbemesters en kiemgroenten.

Hoe zijn wij ontstaan?

Omstreeks 2005 is De Bolster gestart in Epe (provincie Gelderland) door onze oprichters Bart en Elly Vosselman. 

Dit koppel nam samen met hun zoon Frank Vosselman en business partner Patrick Hoogendoorn, het zadenbedrijf De Bolster over van Harry en Chris Douwes. Een echtpaar met passie voor zaden, de oorspronkelijke oprichters van De Bolster. Wat begon als een klein familiebedrijf, met alle bedrijfsactiviteiten uitgevoerd in de oude boerderij, is uitgegroeid tot een professioneel en gespecialiseerd bedrijf met ongeveer 20 vaste medewerkers. Dit aantal wordt in de zomermaanden bijna verdubbeld met tijdelijke medewerkers.

Onze klanten: professionals, wederverkopers en particulieren

In 2015 verkochten we meer dan 390 soorten zaden aan professionele telers, zaadbedrijven, retailers en hobby-tuiniers. De Bolster legt haar focus op het veredelen van groenten en het vermeerderen van zaden (groenten, bloemen, kruiden, groenbemesters en kiemgroenten). We bieden naast zaadvermeerdering ook schoning voor collega professionals aan.  De Bolster is uitgegroeid tot een gerespecteerd merk in biologische zaden.

Wij veredelen en vermeerderen 100% biologische tuinzaden

In ons eigen veredelingsprogramma hebben we meerdere rassen in pompoenen, courgettes en tomaten. Op dit moment zijn we zelfs marktleider in oranje biologische pompoenen voor de versmarkt in Nederland. Wij geven graag meer informatie over onze visie op veredelen. Wij veredelen in samenspraak met onze telers en komen op deze wijze tot rassen die passen bij de filosofie en visie die past bij de biologische (professionele) landbouw. Onze zaden bieden wij aan in kleinverpakkingen, grootverpakkingen en bulkhoeveelheden onder ons eigen De Bolster-merk en als private label. Speciaal voor onze zakelijke klanten hebben wij onze website www.bolster.eu ontworpen. Op deze website vindt u veel informatie die voor telers, land- en akkerbouwers, zaadbedrijven en overige professionals zeer relevant is.

 

We hebben een film gemaakt, waarin de activiteiten van ons bedrijf gedurende het jaar worden getoond. Wil je deze bekijken? Klik dan hier.

Respect voor biodiversiteit en de biologische landbouw

Gelukkig beseffen steeds meer mensen dat zaden een deel van ons cultureel erfgoed zijn. Een deel van onze historie waar we zuinig op moeten zijn. En dat is, waarom wij bij De Bolster, respect hebben voor biodiversiteit en een breed aanbod van gewassen en rassen bieden. We willen de biologische sector helpen om zich verder te ontwikkelen. Daarom stoppen we veel energie in het ontwikkelen en veredelen van nieuwe rassen. We zijn er dan ook trots op om te kunnen zeggen dat we al verschillende soorten rassen hebben ontwikkeld speciaal voor de biologische landbouw. Rassen waar ook de hobby-tuinier haar voordeel mee kan doen.

 

Naast onze eigen ontwikkelde soorten, bieden we op basis van exclusiviteit, rassen aan ontwikkelt door collega veredelaars. Deze professionele rassen bieden de biologische telers een groot voordeel. Daarom zijn wij zo blij dat we ook deze rassen kunnen en mogen aanbieden. Al onze zaden, dus ook de zaden die wij aan de professionele markt aanbieden, zijn beschikbaar voor de hobby-tuinier. Op deze wijze maken wij biologisch tuinieren eenvoudig toegankelijk en bereikbaar voor grote groepen mensen.

Waar staat De Bolster voor

We hebben passie voor biologische zaden en duurzaamheid. We garanderen hoogwaardige kwaliteit en willen een betrokken en innovatieve partner zijn, die helpt om de biologische sector wereldwijd te ontwikkelen en te optimaliseren. Daarom participeren wij op een actieve wijze in meerdere projecten en dialogen die gerelateerd zijn aan het ontwikkelen van de biologische landbouw. Maar boven alles: 

 

We zijn een authentieke, persoonlijke en betrouwbare partner in biologische zaden

Bent u op zoek naar biologische zaden van hoogwaardige kwaliteit? Onze zaden zijn zowel op deze website als bij diverse verkooppunten verkrijgbaar. Bent u een professional en wilt u een partner van ons worden, neem dan vrijblijvend contact  op

De Bolster, veredelaar  in pompoenen.