BIO-zaden voor een

succesvolle teelt

Over ons
 

Biologische zaden voor een gezonde planeet

De Bolster is al ruim 40 jaar toonaangevend in de productie van biologische zaden. Van de grotere zaadbedrijven in Nederland is De Bolster de enige speler die 100% biologisch werkt in zowel veredeling als zaadproductie. Wat ons drijft om die keuze te maken? Toekomstbestendige landbouw en een gezonde planeet; daar doen we het voor. Daarom zetten we alles op alles om het aanbod aan biozaden groter te maken voor iedereen - van professionele teler tot moestuinier. Zodat uiteindelijk de landbouw 100% biologisch wordt. 
 


 

De Bolster produceert biologische zaden

De Bolster produceert zaden van ruim 330 biologische rassen, van groenten en kruiden tot bloemen en groenbemesters. Dit doen we op verschillende locaties ter wereld en volledig in eigen beheer. Zo garanderen wij onze klanten zaden van hoge kwaliteit, 100% biologisch gecertificeerd en GMO-vrij. Wij werken samen met de natuur en laten ons leiden door de biologische principes: Zorg, Ecologie, Gezondheid en Eerlijkheid.
 

Biologisch beschikbaar maken voor iedereen

Wij produceren zaden voor aan zowel professionele telers als particulieren. De Bolster is groot geworden met de verkoop van biologische zaden in kleinverpakking voor het home garden segment, via onze webshop en andere retailkanalen. Sinds een aantal jaren vormt de particuliere verkoop een vruchtbare bodem voor de snelle groei van ons aanbod richting de professionele markt; van kleine allrounders tot grote, gespecialiseerde telers in de akkerbouw en glastuinbouw.
 


 

5 redenen waarom De Bolster uniek is
 

Al onze zaden zijn puur biologisch

Onze zaden zijn 100% biologisch vermeerderd volgens verordening (EG) nummer 834/2007. We zijn aangesloten bij SKAL onder nummer 019678.

Veredeld onder biologische omstandigheden

We kruisen en selecteren onder biologische teeltomstandigheden, in de grond, met een minimum aan voeding en water. Zo krijgen we de kwaliteit van de rassen op het hoogste niveau, voor een succesvolle oogst.

De Bolster kiest voor 100% GMO-vrij

Wij geloven in de kracht van de natuur. We gebruiken dan ook alleen klassieke veredelingstechnieken die hun veiligheid en productiewaarde voor de lange termijn al bewezen hebben.

Wij houden gewassen vrij van patenten

Als natuurlijke planteigenschappen gepatenteerd worden, verliezen we allemaal. Daarom zet De Bolster zich actief in voor gewassen vrij van patenten, zo blijft de natuur beschikbaar voor iedereen. Klik hier om een video over dit thema te bekijken.

Internationale productie voor een sterk aanbod

Op onze hoofdlocatie in Epe veredelen, selecteren en produceren we onze biologische zaden. Ook hebben we een locatie van 150 hectare in Moldavië. Internationale productie is niet alleen goed voor de risicospreiding; het betekent ook dat onze zaden succesvolle oogsten opleveren in verschillende klimaten.

 

Veredeling voor de biologische teelt

Onze creatieve veredelaars combineren klassieke veredelingsmethoden met innovatieve technologie om bestaande gewassen nog weerbaarder, productiever en smaakvoller te maken. Dat doen we met zowel zaadvaste als hybride gewassen. Benieuwd hoe dat werkt? Lees meer over veredeling.

We geloven in samenwerking met andere partijen, om zo een sterk ecosysteem te creëren van kennis en beschikbare rassen. Zo werken we samen met externe veredelaars die gespecialiseerd zijn in specifieke groenten voor de glastuinbouw, om hiervoor biologische zaden te ontwikkelen. Op die manier kunnen we een breder assortiment aan bio-zaden beschikbaar stellen aan zowel de biologische markt als aan gangbare telers die de overstap naar biologisch willen maken.
 


 

De Bolster als coöperatie: samen verder groeien

100% biologische landbouw - dat is onze droom. Van nu 3% naar 15%, door naar 25% en uiteindelijk naar 100% biologisch. De Bolster laat zien dát het kan en hóe het kan. We helpen telers om succesvol te zijn met biologische gewassen, en inspireren anderen om de beweging nog groter te maken.

Daarom is De Bolster per 2023 een coöperatie. Klanten, leveranciers, werknemers en professionele beleggers kunnen investeren in De Bolster. Zo wordt iedereen onderdeel van de groei. Samen kunnen we pas écht impact maken.
 

Toekomstbestendige landbouw: gezond voor ons allemaal

Bij De Bolster dromen we van een wereld met toekomstbestendige landbouw die gezond is voor ons allemaal. Daarom willen we de beweging naar biologische landbouw versnellen. Dat vereist veel grotere volumes aan biologische zaden, voor de gespecialiseerde telers in de akkerbouw en glastuinbouw. De stap naar een coöperatie maakt het mogelijk om meer biologische zaden beschikbaar te maken. Zodat elke teler die kiest voor biologisch, dat ook kán doen.

Wij werken elke dag samen met de natuur en laten ons leiden door de biologische principes: Zorg, Ecologie, Gezondheid en Eerlijkheid.
 

Onze mensen

De Bolster bestaat sinds 1978. Wij zijn een echt familiebedrijf en een snelgroeiende organisatie. Op onze hoofdlocatie in Epe werken we met ruim 60 vaste medewerkers. Daar komen elke zomer zo’n 60 tijdelijke werknemers bij om ons te ondersteunen in het teeltseizoen.