BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,3/10 op basis van 11553 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Mexicaanse chili met de Green Tangerine

Tijd: 20 minuten + 55 minuten oventijd
Hoeveelheid: 4 personen

 

De Green Tangerine is een ietwat zoete pompoen met een groene buitenkant en geel vruchtvlees. Door zijn niet-geheel zoete smaak kun je deze pompoen prima gebruiken in zowel hartige als zoete gerechten.

Voor dit recept gebruik je de hele pompoen. Door de Green Tangerine in de oven te roosteren, kun je de hele pompoen na bereiding opeten. Het mooie van dit gerecht is dat je het op heel veel manieren kunt opdienen: in de pompoen met avocado, koriander, crème fraîche en tortillachips ernaast of met pompoenstukjes door de chili in een tortilla of taco. Kies vooral wat jou lekker lijkt. En zeg nou zelf, met deze in de pompoen opgediende Mexicaanse chili zet je toch een echt feestje op tafel?

Tijdbesparingstip: geen zin om lang te wachten? Verwijder dan de schil van de Green Tangerines en snijd de pompoenen in stukjes. Sla stap 1 t/m 4 over, start bij stap 5 en voeg de pompoenstukjes toe bij stap 8. Laat de chili 10 minuten extra pruttelen bij stap 9.
 

Dit heb je nodig voor 4 personen

  • 2 Green Tangerines
  • 5 eetlepels olijfolie
  • grof zeezout uit de molen
     
Voor de chili
 
  • 1 rode ui
  • 1 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 300 gram half-om-halfgehakt
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 2 theelepel suiker
  • 1 blik kidneybonen (310 gram)
  • 1 blikje mais (150 gram)
  • peper en zout
  • geraspte oude kaas
  • voor erbij: avocado, crème fraîche, tortillachips, koriander


Zo maak je deze Mexicaanse chili met de Green Tangerine
 

1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Snijd met een scherp mes de top van de Green Tangerines af. Schep vervolgens met een lepel de pompoenzaden uit de pompoenen. Haal ook zoveel mogelijk de draden weg, die zijn bitter. Snijd de binnenkant van de pompoenen kruislings in.
3. Smeer de buiten- en de binnenkant van de pompoenen in met 4/5 deel van de olijfolie. Dit gaat het het snelst met je handen. Vergeet niet de top van de pompoen in te smeren. Verdeel dan wat grof zeezout uit de molen over de buitenkant van de pompoenen. 4. Zet de pompoen, met de top op de pompoen, op de bakplaat in de oven. Rooster 45 minuten.
5. Maak in de tussentijd de rest van de chili. Snipper de ui en snijd de rode peper en de knoflook fijn. Zet een koekenpan op middelhoog vuur, doe er de rest van de olijfolie in een fruit de ui, de knoflook en de chilipeper 2 – 3 minuten.
6. Zet dan het vuur hoger en voeg het gehakt toe. Bak 5 minuten.
7. Voeg nu de tomatenpuree toe. Laat dit minimaal 1 minuut meebakken en roer het gehaktmengsel goed om, dan verdwijnt de bitterheid van de puree.
8. Giet vervolgens de tomaten uit blik bij het gehakt en vul het lege blik tot de helft met water. Giet het water ook bij het gehakt. Laat 10 minuten pruttelen.
9. Spoel de kidneybonen en mais in de tussentijd af. Doe ze vervolgens bij het gehaktmengsel en warm nog 5 minuten door.
10. Haal de pompoenen na 45 minuten uit de oven (pas op, ze zijn echt heel heet!) en haal de dekseltjes eraf. Doe de Mexicaanse chili in de pompoenen en strooi er wat oude kaas overheen. Zet de pompoen nog een minuut of 10 in de oven totdat de kaas gesmolten is.

 

Serveer de Mexicaanse chili met Green Tangerine met stukjes avocado, crème fraîche, tortillachips en koriander. Je kunt de hele pompoen eten.
Veilig betalen
9,3
Bekijk alle 11553 reviews
Kiyoh