Zaden van eigen teelt, 100% biologisch en GMO-vrij, snelle levering

Nieuwkomers in 2017

Wij geven u graag een overzicht van alle nieuwe gewassen en rassen die wij voor het teeltseizoen 2017 voor het eerst aanbieden. Dit kunnen varieteiten zijn die afkomstig zijn uit ons eigen veredelingsprogramma, maar ook variëteiten die wij in samenspraak met collega veredelaars aanbieden. Schroom niet om deze rassen te kopen, ook wanneer u nog onervaren bent in het telen van deze rassen. Wij zullen u op deze website, via facebook en onze nieuwsbrief regelmatig informeren over de teeltwijze van deze nieuwe soorten. Zo helpen wij u om ook succesvol nieuwe rassen te telen.

Wellicht ten overvloede, maar wij benadrukken nogmaals dat wij veredelen op basis van de klassieke veredelingstechniek. Wij observeren en interpreteren de natuur. Wij grijpen niet kunstmatig in op het DNA van de plant, veredelen 100% biologische rassen en doen dit GMO-vrij.


Broccoli ‘Belstar F1’
Broccoli ‘Belstar F1’ is geschikt voor de zomer- en herfstteelt. Dit ras heeft compacte planten en is zeer productief. ‘Belstar’ is sterk tegen doorwas en vroeg oogstrijp.
> meer info
Spitskool Caraflex F1
Spitskool ‘Caraflex F1’ is een zeer spits type kool met een mooie groene kleur. De gladde kool presenteert zich goed in de bak en is geschikt voor middellange bewaring.
> meer info
Snackpaprika Arwen
Snackpaprika 'Arwen' is een prachtig ras met lekkere rode vruchten. De vruchten worden 7-8 cm lang met een gewicht van 30-40 gram. De planten blijven vrij kort, maar zijn zeer robuust.
> meer info
Snackpaprika Radja
Snackpaprika ‘Radja’ is een prachtig ras met lekkere gele vruchten. De vruchten worden 7-8 cm lang met een gewicht van 30-40 gram. De planten blijven vrij kort, maar zijn zeer robuust.
> meer info
Snackpaprika Flynn
Snackpaprika ‘Flynn’ is een prachtig ras met lekkere oranje vruchten. De vruchten worden 7-8 cm lang met een gewicht van 30-40 gram. De planten blijven vrij kort, maar zijn zeer robuust.
> meer info
Blokpaprika Ilyn F1
Blokpaprika ‘Ilyn F1’ heeft oranje vruchten met een uitstekende smaak. De vruchten zijn 7-8 cm lang en wegen 180-200 gram. De planten zijn robuust en erg groeikrachtig.
> meer info
Hete peper Koh Samui F1
De rode peper 'Koh Samui F1' (type 'Westlandse Rode Peper') heeft mooie rechte vruchten van 15 cm lang en een doorsnede van 7,5 mm. Het vruchtgewicht bedraagt circa 30 gram. 'Koh Samui F1' scoort 2000 op de schaal van Scoville.
> meer info
Hete peper Koh Chang
De gele peper ‘Koh Chang’ heeft mooie rechte vruchten. De vruchten zijn 13 cm lang en wegen ongeveer 25 gram. ‘Koh Chang’ scoort 6000 op de schaal van Scoville.
> meer info
Hete peper Koh Tao
De oranje peper ‘Koh Tao’ heeft mooie rechte vruchten. De vruchten zijn 14 cm lang en wegen ongeveer 25 gram. ‘Koh Tao’ scoort 4000 op de schaal van Scoville.
> meer info
Courgette Ola Gabriella F1 nieuw
Courgette ‘Ola Gabriella F1’ is een gele courgette met een heerlijke, mildzoete smaak. Deze sterke plant produceert het hele seizoen nieuwe vruchten. Oogst de vruchten bij een lengte van ca. 15-20 cm.
> meer info
Radijs Eiszapfen nieuw
Radijs 'IJskegel' (ook wel: "Eiszapfen") is een lange witte radijs met kort blad. De cilindrische radijs is een snelgroeiend ras en is al vanaf vroeg in het seizoen oogstbaar.
> meer info
Tomaat Bolstar Baloe F1
Cherry-pruimtomaat 'Bolstar Baloe F1' heeft prachtige trossen die langzaam op kleur komen. De vruchten hebben een gewicht van 20-22 gram en een langwerpige vorm. 'Bolstar Baloe F1' kan zowel los als aan de tros geoogst worden, met of zonder kroontje.
> meer info