BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,3/10 op basis van 17821 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Thaise basilicum zaden

Thaise basilicum, een variëteit van Ocimum basilicum, is een bijzonder aromatische soort met zijn oorsprong in Zuidoost-Azië. Deze variant verschilt duidelijk van de klassieke basilicum die we kennen van pesto of andere Italiaanse gerechten. Thaise basilicum heeft een unieke, zoet-anijsachtige smaak. Het blad is smaller, spitser en donkerder van kleur dan dat van de bekende Basilicum 'Genovese'. De planten hebben donkerpaarse stengels en bloeien met mooie roze-lila bloemen. Deze bloemen trekken veel bijen en andere bestuivers aan, waardoor biologische Thaise basilicumzaden niet alleen culinair, maar ook ecologisch interessant zijn.


Kweek je eigen Thaise basilicum

Basilicum Thais
Thaise basilicum Ocimum basilicum 3037
Thaise basilicum is een eenjarig ras en heeft een zoete... Lees meer
Aantal
Verpakking € 2,99
Selecteer een eenheid
> meer info


Thaise basilicum telen

Thaise basilicum is een eenjarige plant die houdt van warmte en zon. De Thaise basilicum zaden kun je binnenshuis vanaf maart zaaien. Gebruik hiervoor een zaaibakje met fijne zaaigrond en plaats deze op een warme, lichte plek. De Thaise basilicum zaden hebben een temperatuur van minimaal 20 C nodig om te kunnen ontkiemen. Zodra de zaailingen een paar centimeter groot zijn en de kans op nachtvorst voorbij is, kun je ze buiten uitplanten. Zet de planten op een zonnige, beschutte plek in goed doorlatende, voedzame grond. Zorg voor voldoende afstand tussen de planten zodat ze zich goed kunnen ontwikkelen. Oogsten kan dan vanaf juli of augustus. Als je de stengels op ca. 10 cm boven de grond afsnijdt, gaat de plant hergroeien en kan er meerdere keren geoogst worden.

Je kunt de bladeren vers gebruiken, maar ze zijn ook goed te drogen of in te vriezen. Voor langdurige bewaring kun je ze ook verwerken in olie of azijn. Houd er wel rekening mee dat de geur bij drogen iets minder uitgesproken wordt dan bij verse bladeren.


Thaise basilicum in de keuken

Thaise basilicum is onmisbaar in de Thaise, Vietnamese en Laotiaanse keuken. Denk aan klassiekers zoals pho, groene curry’s, of gebakken noedels met kip of garnalen. De blaadjes worden vaak op het laatste moment toegevoegd om hun smaak optimaal te behouden. In tegenstelling tot gewone basilicum behoudt Thaise basilicum zijn aroma beter bij verhitting, waardoor het uitstekend te gebruiken is in warme gerechten. De stevige blaadjes zijn ook geschikt om te wokken of mee te koken in stoofpotjes.

Naast hartige gerechten leent de uitgesproken smaak van Thaise basilicum zich ook voor verrassende combinaties met fruit, bijvoorbeeld in een salade met mango of ananas. Of probeer eens een siroop of sorbet met Thaise basilicum, een zomerse traktatie!


Thaise basilicum zaden: probeer eens iets anders!

Thaise basilicum is niet alleen functioneel, maar ook een sierlijke plant die een exotisch tintje aan je moestuin of balkon geeft. Door zijn compacte vorm is hij bovendien zeer geschikt voor potten en bakken. En met zijn rijke bloei is het ook nog eens een waardevolle toevoeging voor een biodiverse tuin. Kweek je graag je eigen kruiden en wil je eens iets anders dan de standaard basilicum? Dan is Thaise basilicum een echte aanrader.


Bestel nu onze biologische Thaise basilicum zaden

Wil je zelf genieten van de unieke smaak en geur van Thaise basilicum uit eigen tuin? Bestel dan vandaag nog je biologische Thaise basilicum zaden. Heb je nog vragen over de teelt of het gebruik van Thaise basilicum? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag op weg naar een smaakvolle oogst!

Veilig betalen
9,3
Bekijk alle 17821 reviews
Kiyoh