Vanwege hoogseizoensdrukte: dagelijkse telefonische bereikbaarheid tot 15.00 uur. Voor vragen, mail ons: info@bolster.nl  Bedankt!

BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16217 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Veldsla telen

Veldsla is de enige groente die tot de valeriaanfamilie behoort. Het bevat veel vitamine C en ijzer, en levert zachte blaadjes die een beetje knapperig zijn. Het is erg bijzonder dat de plantjes van veldsla in de tuin staan tijdens de seizoenen met de meest ongunstige groeiomstandigheden, namelijk in de herfst en winter. Dit maakt de teelt van veldsla erg interessant. In die periode, van oktober tot maart, staat er bijna geen vers groen in je moestuin.

In ons assortiment vind je twee verschillende rassen: veldsla ‘Grote Noordhollandse’ en veldsla ‘Vit’. Beide rassen zijn geschikt voor de late herfst en winter. Het grote verschil tussen onze twee rassen is dat de zaden van veldsla ‘Vit’ een stuk kleiner zijn. Bovendien is de groei trager in vergelijking met de Grote Noordhollandse. Veldsla ‘Vit’ heeft een donker en kort blad in rozetvorm, en veldsla ‘Grote Noordhollandse’ is een ras met vrij lange bladeren.

> Bestel nu biologische veldsla zaden

Zaaien en planten

Augustus en september zijn de maanden waarin je veldsla buiten in de vollegrond zaait. Je zaait veldsla met een rijafstand van 10 tot 15 cm. Zorg ervoor dat je ongeveer een zaadje om de 0,5 tot 1 centimeter zaait.

Standplaats

Veldsla stelt weinig eisen aan de grond. Bovendien is het een gewas dat weinig gevoelig is voor ziekten, waardoor er bijna geen problemen te verwachten zijn. De enige lichte voorkeur van veldsla is een kalkrijke, ietwat droge grond, omdat deze goed waterdoorlatend is. Veldsla staat namelijk in de tuin tijdens de natte en koude maanden.

Bemesting

Veldsla heeft weinig eisen wat betreft de bemesting. De bemesting van de vorige teelt is meestal voldoende.

Verzorging

De planten zijn niet kwetsbaar en kunnen redelijk wat vorst verdragen. Het enige wat er kan gebeuren is dat er wat van het buitenste blad verloren gaat. Bij strenge vorst (vanaf -7°C) heeft veldsla wat beschutting nodig.

Ziektes en plagen

Veldsla is een sterk gewas dat weinig gevoelig is voor ziektes en plagen. Eventuele belagers zijn slakken en aardrupsen.

Oogsten en bewaren

Voordat de winter begint komt deze sla al tot volle ontwikkeling, wat betekent dat je haar een deel van de winter al kunt oogsten. Het is tijd om te oogsten zodra het blad ongeveer acht tot tien centimeter lang is. Het meest voorkomend is om de rozetjes vlak boven de grond af te snijden zodat de rozet mooi bij elkaar blijft, maar het is ook mogelijk om alleen de grootste bladeren af te plukken. Zo kan de rest van de plant nog verder groeien. In de koelkast kun je veldsla een week bewaren.

Heerlijke recepten

Veldsla is de ideale basis voor een eenvoudige salade, zoals deze salade met gebakken spekjes en ei. Daarnaast leent veldsla zich uitstekend voor de bijzondere combinaties, zoals deze salade van bietjes en veldsla. In de winter raden we je aan om deze stamppot met knolselderij en veldsla eens te proberen.

Veldsla zaden bestellen

Wil je onze biologische veldsla zaden bestellen om er zelf mee aan de slag te gaan in jouw moestuin? Bekijk hier ons assortiment en plaats je bestelling vandaag nog. Voor vragen over de producten kun je altijd bij onze klantenservice terecht.

Veldsla telen
Veldsla telen
Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16217 reviews
Kiyoh