BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16409 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Verrukkelijke rucola

Rucola is een favoriet onder de moestuiniers; het gewas is makkelijk te telen en het bevat een scala aan vitamines en mineralen. En we hebben het natuurlijk niet voor niets over "verrukkelijke" rucola; deze pittige groente geeft veel gerechten een heerlijke smaakboost. Daarnaast kun je rucola ook kweken als kiemgroente of als babyleaf telen. Veelzijdiger kan haast niet.

> Bestel nu biologische rucolazaden


Rucola: een korte introductie

Rucola heeft een flink arsenaal aan namen. Zo wordt dit gewas ook wel raketsla, notensla, zandkool of zwaardherik genoemd. De plant is van origine afkomstig uit het Middellandse Zeegebied en staat bekend om zijn pittige, nootachtige smaak. Rucola behoort tot de familie van kruisbloemigen, waartoe bijvoorbeeld ook radijs en broccoli behoren. De geschiedenis van rucola gaat terug tot zowel de Grieken als de Romeinen, die rucola als lustopwekkende plant zagen. In de middeleeuwen werd er in datzelfde gebied melding gemaakt van het gebruik van deze bladgroente, vanwege de voedzame eigenschappen en de unieke smaak. Begin jaren '80 van de vorige eeuw is deze smakelijke bladgroente in het noorden van Europa in zwang gekomen, onder de bij ons meest vertrouwde naam: rucola.


Ruime keuze rucola zaden bij De Bolster

Bij De Bolster kun je kiezen uit maar liefst drie verschillende rucolarassen:
 

Rucola 'Esmée'

Dit rucolaras is veredeld door De Bolster. Het heeft een lekker pittige, nootachtige smaak, maar zonder bitterheid. Naast zijn verfijnde smaak is deze rucola zeer geschikt als garnering of voor gerechten met een esthetische component. De bladeren van 'Esmée' zijn namelijk fijn en mooi diep ingesneden, waardoor ze een aantrekkelijk uiterlijk hebben.

> Bestel rucola 'Esmée'


Rucola 'Selvatica'

Dit is een wilde rucola die trager kiemt dan de 'Esmée'. Dit ras is een warmtekiemer en heeft daardoor een hogere bodemtemperatuur nodig, van zeker 20 graden. Vanaf acht weken na het zaaien, kunnen de eerste bladeren geoogst worden. Zorg ervoor dat je regelmatig de bloemen verwijdert, om doorschieten te voorkomen.

> Bestel rucola 'Selvatica'


Rucola 'Rochelle'

Dit nieuwe ras is eveneens een wilde rucola en is qua teelt dan ook te vergelijken met de 'Selvatica'. Hij heeft een stevig, donkergroen blad en heeft de kenmerkende, pittige smaak die je bij een goede rucola verwacht. Rochelle is uitstekend bestand tegen valse meeldauw. Daarnaast schiet de Rochelle minder snel door, waardoor je de hele zomer zonder problemen kunt oogsten.

> Bestel rucola 'Rochelle'


Rucola telen

Onze rucolarassen worden ongeveer 15 centimeter hoog en houden van een zonnige standplaats. Voor kasteelt kun je in maart al met zaaien beginnen en voor buitenteelt kun je voor de 'Esmee' en de 'Rochelle' van start in begin april. Let bij het zaaien van je rucola wel op dat je de aanwijzingen op de verpakking goed opvolgt, want bijvoorbeeld de 'Selvatica' kun je pas zaaien bij een bodemtemperatuur van 20 graden. Te vroeg zaaien kan leiden tot doorschieten en een minder goede oogst.

> Lees meer over rucola telen


Rucola oogsten

Rucola oogsten is een vrij eenvoudige klus. Zo gauw de bladeren zo'n acht tot tien centimeter lang zijn, snijd je de plant vlak boven het groeipunt af. Gebruik bij het afsnijden van de plant altijd scherp en schoon gereedschap. Je kunt er ook voor kiezen de rucola met wortel en al te oogsten, maar dan is het uiteraard niet mogelijk vaker te oogsten van dezelfde plant. Oogst je je rucola in de zomer? Doe dit dan in de ochtend. Door de koelte blijft je oogst langer vers.

> Lees meer over rucola oogsten


Rucola in de keuken

We kunnen de heerlijke smaak van rucola niet vaak genoeg benadrukken. Deze groente is door zijn uitgesproken smaak zo divers, dat je hem terugvindt in een grote verscheidenheid aan gerechten. Natuurlijk kun je rucola gebruiken in een lekkere salade of als garnering, maar de pittige, nootachtige smaak leent zich ook uitstekend voor een gebonden soep of zelfs voor stamppot.


Bestel rucola zaden bij De Bolster

Rucola is een gewas met een kenmerkende smaak, die al eeuwen geroemd wordt. Het is daarbij een snelgroeiende plant, die je bijna het hele moestuinseizoen kunt oogsten. Wil jij ook genieten van alle mogelijkheden van rucola? Bestel dan nu snel jouw biologische rucola zaden en heb je zaden binnen een week in huis. Heb je vragen over de teelt van rucola of wil je meer weten over onze producten? Neem dan contact op met onze klantenservice.

 

Rucola rochelle
Verrukkelijke rucola: smaakvol op alle vlakken
Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16409 reviews
Kiyoh