BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16499 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Eénjarige bloemen zaait u in het voorjaar. Of niet?

Het zal voor u als bloemenliefhebber geen geheim zijn. Eénjarige bloemen kunnen vanaf half april rechtstreeks in de volle grond gezaaid worden. Onder glas gezaaid kunt u al eerder beginnen. Als bloemenliefhebber wist u dat waarschijnlijk al. Ons advies is om vanaf half maart hiermee te starten. Planten die u op deze wijze zaait worden meestal vanaf half mei buiten uitgeplant.

Lekker wild

Soorten als de bolderik, bosliefje, incarnaatklaver, kamille, klaproos, kooltje vuur, korenbloem, lijmkruid, moederkruid, pekbloem, slangekruid, spiegelklokje en driekleurig viooltje kunnen aan het einde van de zomer gezaaid worden. Deze soorten gaan dan overwinteren als kleine plantjes. In het voorjaar ontwikkelen ze zich dan snel, waardoor u relatief vroeg in het jaar al prachtige bloemen in uw tuin heeft.

Bijen helpen

Prettige bijkomstigheid van deze soorten is dat zij aantrekkingskracht hebben op Bijen en Vlinders. Dieren die al vroeg in het voorjaar, bij wat mooier weer, actief worden en op zoek gaan naar bloemen. Door het zaaien van ‘wildere’ soorten eenjarige bloemen aan het eind van de zomer doet u dus niet alleen uzelf, maar ook de hele natuur een plezier.

Meer weten over eenjarige bloemen? Bekijk hier ons assortiment

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16499 reviews
Kiyoh