Vanwege hoogseizoensdrukte: dagelijkse telefonische bereikbaarheid tot 15.00 uur. Voor vragen, mail ons: info@bolster.nl  Bedankt!

BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16057 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Drie perfecte groenten voor beginners

Begin je net met moestuinieren, maar heb je geen enkel idee hoe dat precies in zijn werk gaat? Dan adviseren wij om te starten met de eenvoudigste groenten, waarbij het (bijna) niet mis kan gaan. Er zijn een aantal groenten die perfect zijn voor de beginnende moestuinier: radijs, courgette en sla. De belangrijkste taak bij het telen van deze groenten is het geven van water. Makkelijker kan het niet, toch? Daarnaast hebben ze weinig verzorging nodig.

> Bestel onze makkelijk te telen biologische zaden

> Bestel het zadenpakket voor de startende moestuinier
 

1. Radijs: groeit erg snel

In de verkiezing van ‘perfecte groenten voor beginners’ staat de radijs met stip op 1. Het grote voordeel van radijsjes is dat ze erg snel kiemen en groeien. Het beste moment om ze te zaaien is in maart, waarna je ze na een paar weken (bij redelijk goed weer) al kunt oogsten. Het oogsten is simpelweg een kwestie van uittrekken, dus dat kan ook eigenlijk niet mislukken. Dankzij de verschillende kleuren en vormen ziet een bosje radijzen er bovendien altijd goed uit in je moestuin. Ook niet onbelangrijk! Zaai de radijsjes om de paar weken om wat langer radijsjes te kunnen oogsten en eten. Een laatste tip is dat ook het jonge blad van de radijs eetbaar is.
 

2. Courgette: grote opbrengst voor weinig werk

In eerste instantie zou je niet denken dat courgette zaden in dit rijtje thuishoren, want eigenlijk hebben ze veel nodig: zowel veel zon en een ruime plaats, als veel mest en compost. Maar toch is de courgette een makkelijke plant wanneer deze eenmaal goed is gekiemd. We raden aan om ongeveer een vierkante meter aan te houden voor een plant. Staat deze helemaal goed, en oogst je regelmatig? Dan hoef je verder weinig te doen, en is de opbrengst ook nog eens enorm (je kan bij dagelijks oogsten zo 15-20 courgettes van één plant halen)! Wanneer je tussen half mei en half juli zaait, vindt de oogst van juli tot oktober plaats. Snijd de courgettes regelmatig (check de plant bij warm weer liefst dagelijks, en anders eens in de twee dagen), en zorg ervoor dat de vruchten niet langer dan 20 centimeter worden.
 

3. Sla in allerlei soorten

Sla is er in allerlei verschillende soorten, die over het algemeen allemaal eenvoudig zijn om te telen: van ijsbergsla en eikenbladsla tot kropsla en krulsla. De belangrijkste klus komt de eerste paar weken nadat je de sla hebt geplant. Het is dan van belang om de grond vochtig te houden, zodat deze niet uitdroogt. We adviseren – als je de mogelijkheid hebt – om sla in tray of bak voor te zaaien, en de jonge plantjes na een aantal weken uitplanten op een afstand van 25 x 25 cm. Het is ook mogelijk om in de periode van half maart tot begin augustus de sla in de vollegrond te zaaien.
 

Bestel onze biologische zaden online

Biologische zaden bij De Bolster bestel je heel eenvoudig online. Bij bestellingen van boven de € 30,- nemen wij de verzendkosten zelfs voor onze rekening. Binnen 3 tot 4 werkdagen ontvang je de zaden al in huis, en kun je gaan beginnen met zaaien! Mocht je nog vragen hebben over ons assortiment of over de makkelijkste groenten om mee te beginnen, neem dan gerust contact met ons op.

 

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16057 reviews
Kiyoh