Vanwege hoogseizoensdrukte: dagelijkse telefonische bereikbaarheid tot 15.00 uur. Voor vragen, mail ons: info@bolster.nl  Bedankt!

BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16208 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Bloemkool oogsten, bewaren en bereiden

Staat bloemkool bij jou ook regelmatig op tafel? Bij de meeste Nederlanders in ieder geval wel. In de supermarkt is bloemkool relatief prijzig, dus waarom zou je dit koolgewas dan niet gewoon zelf gaan telen? Wanneer je weet wat de beste zaai- en oogstperiodes zijn, dan is dit prima te doen! Bestel onze biologische bloemkool zaden eenvoudig online, en ga ermee aan de slag.
 

Onze bloemkoolrassen oogsten

In ons assortiment vind je twee verschillende bloemkoolrassen: ‘Alpha’ en ‘Flora Blanca’. De oogst van de ‘Flora Blanca’ vindt plaats tussen september en december. Dit betekent dat je van half mei tot begin juli op een zaaibed in de vollegrond moet zaaien. Een belangrijke tip is om de kool met een blad af te dekken, zodat je deze goed tegen vorst kan beschermen. De bloemkool ‘Alpha’ biedt wat meer uitdaging en heeft een voedzame grond en goede bemesting nodig. Dit ras kun je in januari en februari opkweken onder glas, vervolgens in april buiten uitplanten en in juli of juli oogsten.
 

Hoe kun je bloemkool het beste bewaren?

In de koelkast is bloemkool in ieder geval drie dagen houdbaar. Wanneer je het loof om de kool laat, dan kun je deze zelfs nog een week bewaren. De groentelade van je koelkast is het meest geschikt om de bloemkool in te bewaren. Verpak de groente in een plastic zak voor een nog betere houdbaarheid, en plaats de kool altijd met de steel naar beneden. Dit zorgt er namelijk voor dat de roosjes droog blijven. Heb je niet voldoende ruimte in je koelkast? Geen probleem! De bloemkool is ongeveer 2 tot 3 dagen houdbaar op een koele plek buiten de koelkast.
 

Tips voor recepten met bloemkool

Bloemkool wordt vaak op dezelfde manier bereid: gekookt met een kaassausje, naast aardappels en een stukje vlees. Deze Hollandse maaltijd smaakt erg lekker, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Wat dacht je van bloemkoolsoep met hamblokjes of een ovenschotel met bloemkool? Mocht je echt voor een speciale bereiding willen gaan, dan raden we je aan om de bloemkool eens te roosteren, samen met tijm, tomaat en geraspte kaas. Echt een aanrader! Naast de warme recepten is bloemkool ook geschikt om rauw als tussendoortje te eten, bijvoorbeeld met een dipsausje erbij.
 

Zaaien
Zaaien
Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16208 reviews
Kiyoh