BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16409 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Doperwten kweken: onze tips

Doperwten behoren tot de vlinderbloemigen, en behoren tot dezelfde plant als peultjes. Eigenlijk zijn peultjes de hoesjes waar de doperwten in zitten. Wanneer je ze vers uit je eigen tuin plukt, zal je verbaasd staan over de heerlijke smaak. In ons assortiment vind je twee rijsdoperwten: het ras 'Eerste vroege mei' en het ras 'Senator'. Daarnaast leveren we de stamdoperwt 'Kelvedon Wonder'

> Bestel nu biologische doperwt zaden
 

Zaaien

Je kunt doperwten (rijsdoperwten) al in januari binnen voorzaaien, om ze vervolgens eind februari of begin maart uit te planten. Als je de zaden de nacht voordat je ze gaat zaaien in water weekt, zullen ze sneller ontkiemen.
 

Planten

Doperwten kun je uitplanten op 2 rijen langs een rek of gaas, het liefst 150-200 cm hoog en op 5 cm in de rij. Houd ongeveer 150 cm aan tussen de rekken met gaas.
 

Standplaats

Duiven zijn dol op jong groen. (Rijs)doperwten zijn klimplanten en hebben van zichzelf grijpers, dus kies een rek waar de planten langs omhoog kunnen klimmen. Na het uitplanten/zaaien van de doperwten in maart kun je er wat snel voorjaarsgroen tussen zaaien. Denk aan snelgroeiende gewassen zoals radijs, raapstelen of spinazie. Op deze manier zorg je dat de ruimte in de moestuin optimaal benut wordt.
 

Oogsten

In iedere peul zitten ongeveer 5 tot 6 erwtjes. Oogst de peulen als je voelt dat de erwtjes dik geworden zijn. De doperwten zijn dan stevig tegen elkaar aangedrukt, je moet de peul niet goed kunnen indrukken, en de peul zelf is mooi rond. Je kunt er altijd één testen en openmaken. Na het oogsten kun je de doperwten doppen en invriezen. Blancheer de erwtjes eerst ongeveer 3 minuten in kokend water en laat ze dan snel afkoelen in koud water. Doe ze hierna in de vriezer.
 

Heerlijke recepten

Wij geven je graag een paar heerlijke recepten om eens wat anders op tafel neer te zetten dan de gekookte doperwtjes met aardappels. Probeer deze recepten eens: risotto met doperwten, spaghetti met doperwtenpesto en doperwtenfalafel.
 

Doperwt zaden bestellen

Heb je vragen over doperwten kweken? Neem dan gerust contact met ons op en wij zullen je zo goed mogelijk helpen met het beantwoorden van je vragen. Bekijk ons biologische assortiment doperwten en plaats vandaag nog jouw bestelling online.

 

Doperwten telen: onze tips
Doperwten telen: onze tips
Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16409 reviews
Kiyoh