BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16268 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Groenlof telen: onze tips

Groenlof ligt qua smaak een beetje tussen witlof en andijvie in. De naam lijkt natuurlijk het meest op witlof, maar het blad lijkt meer op andijvie. De plant bestaat namelijk uit langwerpige kroppen, met een spitse punt. Aan de buitenkant is de krop groen, en van binnen is deze groente lichtgeel. Groenlof wordt het meest gegeten in de herfst en vroege winter, en kun je zowel rauw als gekookt in bijvoorbeeld een stamppot verwerken.

> Bestel nu biologische groenlof zaden

Zaaien en planten

Je kunt groenlof in de maanden juni en juli ter plaatse zaaien of voorzaaien in tray of potjes. Voor het ter plaatse zaaien geldt het volgende: zaai in rijtjes in de vollegrond en leg om de vier centimeter één zaadje. De zaaddiepte dient ongeveer een centimeter te zijn. Wanneer ze opkomen kun je ze uitdunnen, met een plantafstand van 30 x 30 cm. Wanneer je eerder zaait dan juni, is de kans groot dat de planten gaan doorschieten door te lage temperaturen. In het geval van voorzaaien geldt: zaai voor op pot of tray, en plant de plantjes na ongeveer 4 tot 6 weken uit in de vollegrond. Druk de plantjes aan zodat ze goed contact maken met ondergrond.

Standplaats

Op alle grondsoorten kun je groenlof telen. Wel is deze groente een typisch nateeltgewas, wat betekent dat je ze het beste kunt telen na vroege aardappelen, tuinbonen of vroege erwten.

Bemesting

Groenlof heeft niet veel eisen als het aankomt op bemesting. Een matige stikstofhoeveelheid is voldoende voor een succesvolle oogst.

Verzorging

De teelt van groenlof heeft naast hakken of schoffelen geen speciale verzorging nodig.

Ziektes en plagen

Doorschieten is bij groenlof een van de meest voorkomende teeltproblemen. Daarnaast kunnen bij vochtig weer schimmelaantastingen bij bladgewassen optreden, zoals valse meeldauw.

Oogsten en bewaren

Ongeveer 2,5 tot 3 maanden na het zaaien kun je groenlof oogsten. Je snijdt de krop dan in zijn geheel af bij de grond. Het gewas kan goed tegen lichte vorst, maar bij een strenge vorst kun je toch het beste alles oogsten. Groenlof is goed te bewaren in de koelkast, of op een andere donkere, koele plek.

Heerlijke recepten

Zoals we al vertelden kun je groenlof goed verwerken in een stamppot, zoals deze stamppot met groenlof en spekjes. Daarnaast hebben we nog twee andere recepten voor je die thuis kunt proberen. Wat te denken van deze pasta met roomkaas, groenlof en gehakt of een ovenschotel met ham, aardappelpuree en groenlof.

Groenlof zaden bestellen

Heb je vragen over onze groenlof zaden? Neem dan gerust contact met ons op en wij zullen je zo goed mogelijk helpen met het beantwoorden van je vragen. Bekijk onze biologische groenlof zaden en plaats vandaag nog jouw bestelling online.

Romanesco ‘Veronica F1’
Romanesco gesneden
Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16268 reviews
Kiyoh