NU: 10% korting op zakjes én een kleurrijk cadeau!
9 dagen  |  19 uur
Sluiten

BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16985 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Groenselderij telen

Groenselderij behoort net als bleekselderij tot de schermbloemenfamilie. Deze groente is in Nederland niet zo bekend als bleekselderij. Qua structuur en smaak is groenselderij een stuk steviger. Je kunt zowel de stengels als het jonge blad eten van ons groenselderij ras 'Tall Utah 52/70'. Dit gewas is rijk aan voedingsstoffen en heeft een geurige, intense smaak die eenvoudig te herkennen is. Lees hieronder onze tips voor het kweken van groenselderij, zodat je ermee aan de slag kunt in je eigen moestuin.
 

> Bestel nu biologische groenselderij zaden

 

Zaaien en planten

Ons groenselderij ras ‘Tall Utah 52/70’ zaai je onder glas in een bakje in de tweede helft van april. Rond eind mei of begin juni kun je uitplanten op 35x35 cm. Aan het eind van de zomer zijn de stengels volgroeid. Ook kun je in mei in de vollegrond voorzaaien, voor een oogst in het najaar. Aangezien selderij een lichtkiemer is, mag je niet te diep zaaien. De kieming verloopt bovendien traag: dit kan tot wel 3 weken duren.
 

Standplaats

De beste standplaats voor groenselderij is in de zon.
 

Verzorging

Selderij is een plant die niet goed tegen watertekort kan, omdat de selderij dan snel zal gaan schieten. Hierdoor worden de stelen vezelig. Ook kan groenselderij niet veel vorst verdragen, dus dien je de planten in de herfst goed te beschermen.
 

Bodem

Groenselderij heeft meer groeikracht dan bleekselderij en heeft daarom een krachtige humeuze grond nodig.
 

Oogsten en bewaren

Het groenselderij ras ‘Tall Utah 52/70’ is met name geschikt voor een oogst in het najaar. Je trekt hierbij de planten er in hun geheel uit. Je kunt dit gewas tot lang in de winter nog blijven oogsten als je ze genoeg beschermt. Bij vorst trek je er dan nog plastic over.
 

Heerlijke recepten

Je kunt de stengels en het jonge blad van groenselderij zowel rauw als warm eten. Maak er bijvoorbeeld soep van, zoals deze appel-selderijsoep. Groenselderij is ook ideaal om te verwerken in een salade. Probeer deze recepten van gebakken groenselderij met walnoten en gestoofde Romeinse sla met kip eens. Wil je heel wat anders? Maak dan deze Arabische bonenstoofschotel met groenselderij.
 

Groenselderij zaden bestellen

Ben je benieuwd naar de biologische groenselderij zaden van De Bolster? Bekijk ons assortiment hier en ontdek zelf wat je ervan vindt. Mocht je nog vragen hebben over de teelt, dan kun je gerust contact met ons opnemen.

 

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16985 reviews
Kiyoh