NU: 10% korting op zakjes én een kleurrijk cadeau!
35 dagen  |  14 uur
Sluiten

BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16834 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Paksoi telen

Paksoi is een snelgroeiend koolgewas, dat oorspronkelijk uit Azië komt. Deze groente wordt ook wel pak-choy genoemd, en heeft een korte teeltduur. Qua vorm is paksoi een langwerpige, open kool met witte bladstelen die ongeveer 30 centimeter lang zijn. Bovenaan de steel heeft de paksoi groene bladeren. Zowel het blad als de stelen kun je verwerken in diverse gerechten, zoals salades en roerbakgerechten.

> Bestel nu biologische paksoi zaden

Zaaien en planten

Paksoi is een langedagplant, wat betekent dat je deze pas na half juli buiten kunt zaaien. Houd hierbij een afstand in de rij aan van 30 cm en dun later uit op 25 cm. Mocht je dit gewas al eerder willen zaaien en planten, dan kun je paksoi het beste in een tray (of nog beter: in perspotjes) voorzaaien en na ongeveer 3 tot 4 weken planten. Belangrijk bij planten is dat de kluit zoveel mogelijk intact blijft.

Standplaats

De beste standplaats voor paksoi is in de zon, maar in de zomer kan een beetje schaduw ook geen kwaad. Wat betreft grondsoort is voornamelijk een voedzame en vochthoudende grond het belangrijkst; paksoi moet goed kunnen doorgroeien. Paksoi is een bladgewas, maar ook een koolgewas. Daarom plant je paksoi in het vak van de koolgewassen. Plan koolgewassen eens in de vier jaar (kleigrond) tot zes jaar (zandgrond) op hetzelfde stuk tuin.

Bemesting

Paksoi is een snelgroeiend gewas. Het heeft daarom relatief veel voeding nodig, net als andere koolgewassen. Werk naast een standaardgift compost, ook wat extra koemestkorrels (of andere korrels die relatief veel stikstof afgeven) door de bodem op het moment van planten.

Verzorging

Naast het uitdunnen (bij zaaien in de volle grond) dien je paksoi voldoende water te geven. Dek paksoi na het planten af met een insectengaas tegen vogels en aardvlooien.

Ziektes en plagen

Paksoi heeft last van dezelfde belagers als Chinese kool. Houd in verband met knolvoet een ruime vruchtwisseling aan, en dek de planten indien nodig af met insectengaas tegen koolvliegen en rupsen.

Oogsten en bewaren

Zes weken na het planten kun je de paksoi al oogsten. Wanneer je in half juli zaait, is deze kool eind september ongeveer oogstklaar. Het is van belang om de kool na de oogst snel naar een koele plaats te brengen. Hiermee voorkom je dat het blad slap wordt. Oogst bij voorkeur op een koel moment, zoals in de ochtend.

Heerlijke recepten

Paksoi is een ideale groente om samen met allerlei andere smaakmakers te roerbakken, zoals in dit gerecht met roergebakken paksoi met rode peper, gember en knoflook. Of wat dacht je van een vegetarische kokoscurry met paksoi? Ook kun je deze Aziatische groente goed combineren met de Hollandse keuken, zoals in deze stamppot met paksoi.

Paksoi zaden bestellen

Heb je vragen over onze paksoi zaden? Neem dan gerust contact met ons op en wij zullen je zo goed mogelijk helpen met het beantwoorden van je vragen. Bekijk onze biologische paksoi zaden en plaats vandaag nog jouw bestelling online.

Paksoi telen
Paksoi telen
Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16834 reviews
Kiyoh