BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16723 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Recepten met raapstelen

Raapstelen is een overkoepelende naam voor jonge plantjes van diverse koolsoorten. Andere benamingen voor raapstelen zijn snijmoes, bladmoes, snijkool en zelfs rubbekes! De blaadjes worden jong gegeten, zijn erg smakelijk en kunnen op veel verschillende manieren in de keuken worden verwerkt. Vanaf mei kunnen de eerste raapsteeltjes uit eigen tuin geoogst worden. Je kunt ook nog naar hartelust raapstelen zaaien. Daarom hier 3 overheerlijke recepten om je vingers bij af te likken.


> Bestel hier onze biologische raapsteel zaden


RECEPT 1: Stamppot van raapstelen

Eet je alleen in de winter stamppot? Zonde! Juist in het voorjaar en de zomer zijn er genoeg smakelijke gewassen te oogsten die prima in een stamppot passen. Daarom hebben wij hier voor jou een stamppot van raapstelen met gedroogde tomaatjes en stukjes kaas.


Ingrediënten

200 gr raapstelen
600 gr kruimige aardappels
60 gr gedroogde tomaatjes
125 gr belegen kaas (mag ook walnoten of komijn zijn)
            Scheutje melk
            Klontje boter


Bereiding

Kook de aardappels in ongeveer 15 minuten gaar. Verwijder de onderkantjes van de raapstelen en snijd de stelen in stukjes van 3 cm. Giet de aardappels af en doe deze terug in de pan. Voeg een klontje boter en een scheutje melk toe en pureer de aardappels. Voeg daarna de raapstelen toe en schep deze er met een houten lepel doorheen. Laat de stamppot een paar minuten op laag vuur staan zodat de raapstelen iets kunnen slinken. Voeg naar smaak peper en zout toe. Snijd ondertussen de gedroogde tomaatjes en kaas in stukjes en schep deze als laatste door de stamppot.


Tip: Gooi bij het koken van de aardappels een bouillonblokje in het water. Dit zorgt voor meer smaak.

 

RECEPT 2: Raapstelenpesto

Iedereen kent pesto, maar heb je het al eens van raapstelen gemaakt? Dat is ook zeker het proberen waard!
 

Ingrediënten

75 gr raapstelen (gewassen)
2 eetlepels pijnboompitten (amandel of walnoot kan ook)
50 gr geraspte parmezaanse kaas
1 teen knoflook
6 eetlepels extra vergine olijfolie
peper en zout naar smaak


Bereiding

Verwijder de wortels van de raapstelen en was deze goed. Pel het teentje knoflook Wrijf deze fijn in de vijzel (of keukenmachine). Voeg pijnboompitten en kaas toe en pureer of stamp deze eveneens. Voeg de raapstelen in 1 of 2 keer toe (afhankelijk van wat mogelijk is). Giet tenslotte de olijfolie erbij en meng goed. Voeg naar smaak nog zout en/of peper toe.
 


RECEPT 3: Raapstelensoep met ei

Knalgroen, erg voedzaam en bovendien heerlijk, raapstelensoep! Voeg eventueel een eitje toe, maar dat hoeft natuurlijk niet.
 

Ingrediënten

3x bosui
200 gr kruimige aardappels
25 gr ongezouten roomboter
2 tuinkruidenbouillonblokjes
1 liter water
300 gr raapstelen
2 eieren (eventueel)
 

Bereiding

Kook de eieren in 7 minuten af. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Schil de aardappels en snijd deze in blokjes van 1 cm.
 

Verhit de boter in de soeppan en bak de bosui en aardappel 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg het water en de bouillontabletten toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 10 minuten koken. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel en snij in plakjes. Houd een paar raapstelen achter voor de garnering, snijd de rest grof.


Voeg de gesneden raapstelen toe aan de soep en kook nog 3 minuten mee. Neem de soep van het vuur en pureer met de staafmixer glad. Breng op smaak met peper. Schep de soep in diepe borden en garneer met de plakjes ei en de achtergehouden raapstelen.


Bestel nu onze raapsteel zaden

Heb jij nu ook zin gekregen in heerlijke raapstelen? Bestel dan snel onze biologische raapsteel zaden.
 

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16723 reviews
Kiyoh