Vanwege hoogseizoensdrukte: dagelijkse telefonische bereikbaarheid tot 15.00 uur. Voor vragen, mail ons: info@bolster.nl  Bedankt!

BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16060 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Snijbiet oogsten

Snijbiet wordt ook wel warmoes genoemd en is familie van de suikerbiet, rode biet en voederbiet. Snijbiet teel je voor het blad en de stengel. Qua smaak lijkt het blad op spinazie, en bereid je deze ook op dezelfde manier. De stelen kun je in stukjes snijden, koken en stoven. Dit gewas heeft allerlei voordelen: het is eenvoudig te telen, neemt weinig plaats in je moestuin in, groeit snel en wordt niet snel aangetast door ziekten en plagen. Kortom: alle ingrediënten voor een succesvolle oogst.

> Bestel nu biologische snijbiet zaden

Een lange oogstperiode

Wanneer het blad van de snijbiet vijftien centimeter lang is, kun je het blad 3 cm boven het maaiveld afsnijden. Je kunt uiteraard ook wachten tot het blad langer wordt. Let wel op dat je niet te dicht bij de grond snijdt, omdat je dan het hart van de plant wordt beschadigd. Hierdoor zal de snijbiet niet of minder goed opnieuw uitlopen. Snijbiet kun je gedurende een lange periode oogsten. Van een vroege teelt kun je oogsten vanaf ongeveer mei en bij later gezaaide planten kan je oogsten tot in oktober. Tijdens de teelt kan je meestal meerdere keren oogsten van dezelfde plant.

Mocht je snijbiet voor de stelen willen telen, dan wordt er in de meeste gevallen in één keer geoogst. Je kunt wel slechts een aantal stelen van een plant afplukken, omdat een volwassen snijbietplant veel oplevert. Snijbiet kun je oogsten tot de vorst, omdat het gewas slechts een lichte nachtvorst verdraagt.

Bewaren

Geoogste snijbiet is zeker een week goed te bewaren in de koelkast. Daarnaast kun je snijbiet ook op meer traditionele manieren bewaren. Je kunt het gewas bijvoorbeeld begin oktober rooien met kluit en in een groeve brengen. Hierdoor komen de stengels onder het grondniveau, en steekt er eventueel nog wat blad uit. Vriest het? Dan is het van belang om beschutting met stro en plastic aan te brengen. Zo kun je ze nog enkele weken bewaren. Een andere optie is om de planten inclusief kluit terug uit te planten in een (vorstvrije) koude bak.

Recepten

Aangezien snijbiet uit zowel een blad als een stengel bestaat, biedt het diverse mogelijkheden om in allerlei gerechten te verwerken. Maak er een bijgerecht met knoflook en pijnboompitjes van, Frit­ta­ta met snij­biet of een hartige taart.

Snijbiet zaden bestellen

Bekijk onze snijbiet zaden en bestel ze snel en eenvoudig online. Mocht je vragen hebben over ons assortiment of over het telen van snijbiet, neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Snijbiet
Snijbiet foto 2
Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16060 reviews
Kiyoh