BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16486 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Pompoenen voor een gezonde en vrolijke herfst

Mei is de eerste maand dat je kunt beginnen met het zaaien van pompoen in potjes binnenshuis of onder koud glas. Je hebt dan in september, wanneer de herfst eraan komt, heerlijke zelfgekweekte pompoen. Pompoen is een veelzijdig ras: sommige pompoenen zijn leuk voor de sier, anderen kun je ook daadwerkelijk verwerken in gerechten. In dit artikel vertellen we je meer over onze biologische pompoen zaden, de teelt, en inspireren we je graag met een aantal recepten.

> Bestel nu biologische pompoen zaden

Onze pompoen zaden

Onderstaande drie pompoenen zijn geschikt voor de sierteelt:


De volgende pompoenen zijn geschikt om mee te werken in de keuken:


Pompoen telen

Vanaf half april kun je pompoen 1,5 tot 2 cm diep binnen voorzaaien in een luchtig en licht vochtig grondmengsel, zoals potgrond. Vervolgens kun je na ongeveer twee tot drie weken buiten planten. In september en begin oktober is het tijd om de pompoenen te oogsten. Wordt de steel rimpelig en krijgt deze groeven of droge barstjes? Dan weet je dat de pompoen rijp is. Nu kun je de steel dichtbij de stengel doorsnijden of doorknippen. Heb je meer uitgebreide informatie nodig over de teelt van pompoen? Lees dit artikel voor onze tips.

Halloween is nog ver weg, maar als je je eigen Halloween pompoenen wil telen, dan is het ras ‘Owls Eye F1’ echt een aanrader. Dit gewas produceert grote, felgele pompoenen, met een platte onderkant. Hierdoor blijft de pompoen mooi rechtop staan. De pompoen heeft een stevige stengel die als handvat gebruikt kan worden. Het is echt een plaatje naast de voordeur of in de achtertuin, en zeer geschikt om uit te hollen voor een Halloween creatie.

Recepten met pompoen

Wanneer je zelfgekweekte pompoen uit je eigen moestuin hebt, wil je daar natuurlijk wel wat lekkers van maken. Het leuke aan pompoen is dat je dit gewas zowel in hartige als in zoete gerechten kunt verwerken. De hele dag door zou je kunnen genieten van je eigen pompoen. Zo zou je voor de lunch een pompoensoep kunnen maken van onze ‘Amoro F1’ pompoen. Heb je zin om in het weekend iets te bakken? Dan kun je van diezelfde pompoen deze kruidcake maken. In het najaar maak je voor het avondeten een traditionele stamppot, die we net iets specialer maken door pompoen toe te voegen: hete bliksem met pompoen. Of probeer eens deze Griekse traybake met een van onze oranje pompoen rassen.

Pompoen zaden bestellen

Wil je onze biologische pompoen zaden bestellen om er zelf mee aan de slag te gaan in jouw moestuin? Bekijk hier ons assortiment en plaats je bestelling vandaag nog. Voor vragen over de zaden kun je altijd bij onze klantenservice terecht.

Sierpompoen
Pompoenblokjes
Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16486 reviews
Kiyoh