BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16730 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Start je eigen pluktuin

Met ons zadenpakket ‘De pluktuin’ creëer je een veld vol met kleurrijke bloemen. Het pakket bevat 12 zakjes met biologische zaden; een brede keuze die tal van mogelijkheden biedt om helemaal naar eigen smaak een mooi bloemenboeket samen te stellen. Wild, klassiek of juist uitdagend, alles kan! Lees hier stap voor stap hoe je een pluktuin creëert en hoe je een mooi veldboeket maakt.


> Bestel hier ons zadenpakket ‘De pluktuin’


Stap 1: Bloemen zaaien


Waar en hoe moet je precies zaaien?

Zaai vanaf half april tot en met juni de zaden rechtstreeks buiten. Let er op dat sommige soorten pas vanaf half mei buiten gezaaid kunnen worden omdat ze geen vorst verdragen. Kies voor het zaaien een zonnige standplaats in je tuin. Het mag er best een beetje beschut zijn van de wind, zodat de bloemen er niet te veel last van hebben. Maak de zaaiplek onkruidvrij en breng eventueel een laag biologische compost aan. Zorg ervoor dat de grond een beetje vochtig is.


Maak een praktische zaaiverdeling

Als je van alle bloemen tegelijk wilt profiteren, kan je naargelang de bloeitijd (zie het zakje) het beste de laatbloeiende soorten wat eerder zaaien dan de vroege. Let op: zaai niet de hele inhoud van de zakjes tegelijk! Om tot de herfst te kunnen blijven plukken, zaai je het beste telkens een gedeelte en herhaal je dit om de paar weken. Zo volgen de bloemen elkaar mooi op en kan je er langer van plukken. Kijk uit dat de kleine tere plantjes niet door rupsen of slakken worden aangevreten! Gelukkig kun je op verschillende dier- en milieuvriendelijke manieren slakken bestrijden in je moestuin.


Stap 2: Bloemen plukken


Pluk bij voorkeur ‘s ochtends de bloemen

Enkele maanden na het zaaien kun je al starten met het plukken van je boeket. Bloemen pluk je bij voorkeur vroeg op de dag, dan zijn de stengels stevig en de bloemen mooi. Zo blijven ze in de vaas langer goed.


Pluk her en der en vooral niet op maar één plek

Haal verspreid wat bloemen weg zodat er geen lege plekken ontstaan. Pluk vooral de bloemen die net zijn ontloken. Dichte knoppen gaan vaak niet meer open na het plukken en degenen die al volledig open zijn, staan vaak minder lang in de vaas.


Maak gebruik van een scherp mesje of snoeischaar

Scheur de bloemen niet af, maar snijd of knip de stelen met een scherp mesje of een snoeischaar. Zet de bloemen meteen in een emmertje met voldoende vers kraanwater. Plaats ze in de koele schaduw en laat ze er een uur staan zodat ze kunnen bijkomen.


Stap 3: Bloemen op vaas


Snijd de stelen schuin af voor een goede vochtopname

Voordat je de bloemen op een vaas zet, snijd je de stelen (nog een keer) schuin aan met een scherp mes. Hierdoor kan het water beter worden opgenomen en blijven de bloemen langer mooi.


Een lange houdbaarheid door schone vaas en water

Vul de vaas voor ongeveer tweederde met koud kraanwater. Het blad dat onder water komt haal je van de stengels. Zorg om de paar dagen voor vers water en maak dan tevens de vaas schoon.


Vervang uitgebloeide bloemen

Verwijder de uitgebloeide bloemen en vervang ze eventueel door verse exemplaren. Snij de stelen opnieuw schuin aan. Voeg voor een betere houdbaarheid wat snijbloemenvoeding aan het water toe; een paar druppels bleek kan ook. Dit houdt het water langer schoon. Zorg dat de bloemen niet te warm staan, niet in directe zon en niet naast rijpend fruit. Dan blijven ze langer mooi.


Bestel nu ons biologische zadenpakket ‘De pluktuin’

Dankzij het gevarieerde aanbod in het biologische zadenpakket ‘De pluktuin’ kun je steeds weer van nieuwe bloemen genieten. Bestel vandaag nog ons zadenpakket ‘De pluktuin’. Binnen 3-4 werkdagen wordt het pakket geleverd en de verzendkosten nemen wij voor onze rekening.

 

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16730 reviews
Kiyoh