BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16263 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Wortelpeterselie oogsten

Wortelpeterselie, ook wel ‘peterseliewortel’ genoemd, is een groente waarvan je zowel de wortel als blad kunt eten. Boeren telen wortelpeterselie uitsluitend voor de wortel; hobbytuinders gebruiken zowel het blad als de wortel. Let er dan wel op dat je niet al het blad oogst, anders zal de wortel ook niet verder groeien. De wortel kan ongeveer 15-20 centimeter lang worden. De smaak van wortelpeterselie doet denken aan pastinaak, knolselderij en peterselie.

De wortels van de wortelpeterselie zijn bestand tegen de vorst en kunnen in de grond overwinteren. Het loof zal afsterven, maar alles wat onder de grond zit zal eetbaar blijven. Als je tijdens vorstperiodes wortelpeterselie wil oogsten, is het belangrijk om het bed van de wortelen af te dekken. Anders wordt het heel lastig om de wortelen goed uit een bevroren bodem te halen. De wortelpeterselie is te oogsten van september tot en met het voorjaar. staffelkorting

Bewaren

Wortelpeterselie kan zowel met als zonder loof bewaard worden. Met loof kun je het voor vier dagen in de koelkast bewaren. Zonder loof is dit iets langer. De wortelpeterselie kan Staffelkorting ingevroren worden wanneer je hem voor twee tot vier minuten hebt geblancheerd. In de vriezer kan het tot twaalf maanden bewaard worden.

Recepten

De wortel kan gebruikt worden bij een stamppot, in een salade, een soep of als puree. Het blad kan op dezelfde manier als peterselie gebruikt worden. Hier vind je een aantal recepten waarbij de wortelpeterselie lekker zal smaken: Gebakken schol met krieltjes en wortelpeterselie, stamppot 1001-nacht, Wortelpeterselie met knoflook, tijm en kaneel en Pannenkoekjes met wortelpeterselie.

Wortelpeterselie zaden online bestellen

Wil je zelf wortelpeterselie kweken in jouw moestuin? Bestel dan de wortelpeterselie zaden van De Bolster. Als je vragen hebt over het kweken, zaaien, telen of oogsten van wortelpeterselie, dan kun je gerust contact met ons opnemen. Wij helpen je graag verder.

Wortelpeterselie
Wortelpeterselie gesneden
Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16263 reviews
Kiyoh