BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16302 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Lepelblad telen

Ben je op zoek naar een unieke toevoeging aan je maaltijden? Dan is lepelblad telen misschien wel wat voor jou. Lepelblad is voor veel mensen een nog onbekende bladgroente, die vrij eenvoudig te telen is. Deze groente is echter niet nieuw, want in de middeleeuwen werd deze plant al beschreven als medicinale plant. De plant bevat veel vitamine C, een vitamine die belangrijk is bij het bestrijden en voorkomen van scheurbuik. Hierdoor kreeg de plant in die tijd de bijnaam ‘scheurbuikplant’. Hij werd om die reden vaak in ingemaakte vorm meegenomen door zeevaarders. Naast het feit dat de bladeren van lepelblad veel vitaminen bevatten, is de plant ook nog eens heel erg lekker én makkelijk te telen. Een aanwinst voor je moestuin dus.


> Bestel je biologische lepelblad zaden


Wat is lepelblad?

Lepelblad is een winterharde, inheemse plant in Europa. De plant wordt in het wild nog aangetroffen in de kustgebieden en op de waddeneilanden. Dat komt omdat de plant een hoge tolerantie heeft voor zout en weinig eisen stelt aan de bodem waarop hij groeit. Het is een tweejarige plant, die zijn naam dankt aan zijn bladeren. Met een beetje fantasie kun je in de ronde bladeren de vorm van een lepel terugzien. Lepelblad heeft een pittige, soms zelfs scherpe smaak, die sommige mensen vergelijken met de smaak van een goede mosterd. Anderen trekken weer een vergelijking met wasabi. Je kunt dit kruid dus uitstekend gebruiken om je gerechten een pittige kick te geven. Gebruik de plant rauw als garnering voor soepen en salades. Of gebruik lepelblad in je quiche of stoofpot, voor een intense smaakbeleving.


Lepelblad telen; hoe doe je dat?

Lepelblad telen is vrij eenvoudig. De plant kan op verschillende grondsoorten geteeld worden. Het gewas kan zowel in potten als in de volle grond geteeld worden.


Wanneer start je met lepelblad telen?

Zaai deze nog onbekende bladgroente in augustus en september. Een jaar later kun je je lepelblad tijdens de herfst en de winter doorlopend oogsten. Dit doe je door de buitenste bladeren van de rozet die de plant vormt te snijden of te plukken. Hierdoor kan de plant blijven groeien en kun je niet veel later wederom de buitenste bladeren oogsten. Als jij met een beetje beleid de bladeren oogst, kun je de hele herfst en winter genieten van deze vergeten groente.


Hoe zaai je lepelblad?

Zaai lepelblad zaden in een bed dat zo’n vier uur zonlicht per dag vangt. Maak daarvoor rijtjes met een afstand van zo’n 15 centimeter. De planten worden ongeveer 20 tot 30 centimeter groot. Je kunt de plantjes ook eerst laten voorkiemen, maar dat heeft niet altijd het gewenste effect: lepelblad ontkiemt langzamer bij hogere temperaturen, waardoor je de oogst niet versnelt. Het beste kun je lepelblad telen in de volle grond. Het is namelijk een sterke plant, die echt wel tegen een stootje kan.


Bestel biologische zaden en start met lepelblad telen

Lepelblad telen is dus vrij eenvoudig en levert jou een smaakvolle en gezonde groente op. Daarbij kun je door lepelblad te telen ook in de nazomer nog genieten van zaaien in jouw biologische moestuin. Wil jij ook graag lepelblad telen of heb je interesse in andere vergeten groenten? Bestel dan nu jouw biologische lepelblad zaden. Heb je nog vragen over dit gewas, het bestelproces of over onze andere producten? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag op weg.
 

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16302 reviews
Kiyoh