BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16499 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Probeer eens deze bijzondere groenten

Natuurlijk genieten we allemaal van de groenten die we kennen. Worteltjes, sla, bieten; zomaar een hele kleine greep uit groenten die we altijd in de supermarkt kunnen vinden én vaak ook telen in onze moestuinen. En juist daarom is het extra leuk om in je moestuin te kiezen voor bijzondere groenten die we minder vaak tegenkomen. Denk bijvoorbeeld eens aan vergeten groenten. Heb jij interesse in het telen van groenten die niet alledaags zijn? Neem deze dan mee in je moestuinplan. In dit artikel gaan we je graag kennismaken met wortelpeterselie en tatsoi.
 

> Bestel onze wortelpeterselie zaden

> Bestel onze tatsoi zaden
 

Wortelpeterselie

Wortelpeterselie wordt ook wel peterseliewortel genoemd en is een variant van de bekende peterselie. Je kunt net als van gewone peterselie het blad eten, maar van deze variant eet je ook de verdikte penwortel. De wortel van deze peterseliesoort is stevig en wit en lijkt wel wat op een andere vergeten groente: de pastinaak. Wortelpeterselie is echter zoeter en kruidiger dan pastinaak en vaak ook wat kleiner. Je kunt deze smakelijke groente al vroeg in het jaar zaaien. Als je een kas tot je beschikking hebt, kun je in februari al starten en anders kun je in maart beginnen met het zaaien in de volle grond. Wortelpeterselie oogsten kan van september tot en met het voorjaar, waardoor je dit gewas goed mee kunt nemen als nateelt in je moestuinplan.
 

Tatsoi

Wanneer je graag tatsoi wilt telen kun je de zaden in mei in de volle grond zaaien. Deze variant van de paksoi is ook bekend onder de naam vlakke Chinese kool. Het is een snelgroeiende koolsoort, en heeft door dat snelle groeien vrij veel voeding en water nodig. Hou er bij tatsoi rekening mee dat april doet wat hij wil: nachtvorst is niet vreemd in deze maand, waardoor je de jonge planten voldoende bescherming moet bieden tijdens vorst. Toch kan tatsoi goed tegen kou en is daarom, en vanwege zijn snelle groei, geschikt voor voor- of nateelt. Hou er ook rekening mee dat de plant gevoelig is voor knolvoet. Daarom is het essentieel voor dit gewas om rekening te houden met vruchtwisseling, zodat deze ziekte geen kans krijgt zich jaar op jaar te blijven ontwikkelen. Na het oogsten van tatsoi is het belangrijk dat je deze groenten snel verwerkt in een wokgerecht, een oosterse soep of een frisse salade.
 

Bijzondere groenten voor meer variatie

Hou jij van variatie op je bord? Start dan met variatie aanbrengen in je moestuin. Bestel je biologische zaden en kies naast de bekendere gewassen ook eens voor vergeten groenten of bijzondere groenten zoals tatsoi en wortelpeterselie. Duik de geschiedenis van onze groenten in en laat je verrassen door nieuwe smaken en gerechten. Wil je meer weten over ons, ons aanbod of heb je vragen over het bestelproces? Neem dan gerust contact met ons op.

 

bijzondere groente wortelpeterselie     Bijzondere groente tatsoi

Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16499 reviews
Kiyoh