BIO-zaden voor een

succesvolle teelt
9,4/10 op basis van 16723 reviews 
Kwaliteitszaden, sterke kiemkracht
100% biologisch, GMO-vrij
Snelle levering, 3-4 werkdagen

Gezonde snackkomkommers kweken

Komkommertijd is in de moestuin een heerlijke tijd. Letterlijk, want komkommers zijn natuurlijk een niet te versmaden, frisse toevoeging voor diverse gerechten. Ook wordt de komkommer veel uit het vuistje gegeten, waarbij natuurlijk de snackkomkommer een erg handig formaat heeft. Kies voor onze snackkomkommer ‘Kaikura F1’ en heb de hele zomer oogstplezier. Dit ras groeit namelijk erg snel, dus je kunt midden in de zomer nog een keer zaaien, voor een late oogst. Lees in dit artikel over de gezonde voordelen van snackkomkommers en hoe je het kweken van deze handzame komkommer aanpakt.

> Bestel snackkomkommer 'Kaikura F1' zaden


Snackkomkommers zijn gezond

Snackkomkommers bestaan voor het merendeel uit water. Daarom zijn ze een ideale, hapklare en vooral gezonde snack. Je lichaam heeft immers vocht nodig om goed te kunnen functioneren. Regelmatig een snackkomkommertje eten, draagt dus bij aan een gezond lichaam:

Spijsvertering

Snackkomkommers bevatten veel vocht en vocht is belangrijk voor een goede spijsvertering. Je darmen hebben vocht nodig om voedingsstoffen op te kunnen nemen. Maar het is ook hard nodig om voedingsstoffen en hormonen op de plek te krijgen waar ze nodig zijn; deze stoffen worden door je bloed door je hele lichaam verplaatst en je raadt het al: je bloed bestaat voor zo’n 90% uit water. Ook is vocht nodig om ervoor te zorgen dat afvalstoffen je lichaam verlaten.

Lichaamstemperatuur

Een andere reden waarom je lichaam vocht nodig heeft, is het reguleren van je lichaamstemperatuur. Je verliest dagelijks vocht via je urine, je huid en je longen. Wanneer de temperatuur oploopt doordat je fysiek bezig bent of omdat de buitentemperatuur hoger wordt, wordt ook je vochtverlies groter. Het is dan ook ideaal dat je juist de hele zomer gezonde snackkomkommers kunt oogsten.

Vezels en vitaminen

Wat we nog niet benoemd hebben, is dat snackkomkommers ook de nodige vezels, mineralen en vitamines bevatten. Zo bevatten ze vrij veel vitamine K, wat je bloed gezond houdt. Verder bevatten ze vitamine B en C en mineralen als calcium, foliumzuur, kalium en ijzer. Het is voor je gezondheid belangrijk een afwisselend eetpatroon te hebben en snackkomkommers passen daar uitstekend bij.


Snackkomkommers zijn lekker

Snackkomkommers zijn gezond. Maar wat ze tot de perfecte snack maakt, is dat ze erg lekker zijn. Snackkomkommers hebben door hun kleine formaat veel smaak, die soms zelfs wat zoetig te noemen is. Ze zijn lekker stevig en knapperig. Je hapt zo een paar snackkomkommers weg. Je kunt snackkomkommers echter ook verwerken in zomerse recepten, zoals een frisse salade. Of gebruik ze als dipgroente bij een barbecue of gewoon ‘s avonds op tafel. Er zijn veel verrassende recepten te vinden met deze gezonde, kleine vrucht.


Verspenen, toppen en dieven van snackkomkommers

Na het voorzaaien van je snackkomkommers verspeen je de jonge planten naar de koude kas of een zonovergoten plek in je moestuin. Hou bij het uitplanten de plantafstand op de verpakking aan.Top de komkommerplant als hij vier bladeren heeft. Hierna laat je drie ranken doorgroeien. De plant kan wel zo’n 3 meter worden en is een echte klimmer, dus zorg ervoor dat hij voldoende ondersteuning krijgt. Je kunt dit eenvoudig oplossen door de ranken langs verticaal gespannen draden te leiden. Help je plant met klimmen, door om de dag de ranken langs het touwtje in te draaien. Verder moet je komkommerplanten, net als tomaten, regelmatig dieven. Haal tijdens de groei wekelijks ongewenste zijtakjes in de oksels van de plant weg. Hierdoor gaat de energie van de plant naar de hoofdranken en vergroot je de kans op een mooie oogst.


Snackkomkommers telen zonder moestuin

Steeds meer mensen raken geïnteresseerd in moestuinieren, maar hebben geen tuin tot hun beschikking. Hoewel de snackkomkommer een grote plant wordt, is deze ook geschikt voor het moestuinieren zonder tuin. Plaats na het voorzaaien de jonge planten in grote potten, waarbij je een plant per pot aanhoudt. Zorg ervoor dat de planten wel kunnen klimmen; dus het is noodzakelijk ze langs een touwtje of rek te leiden. Een leuke manier van het telen van snackkomkommers is door gebruik te maken van hanging baskets. Na het toppen laat je de drie overgebleven ranken naar beneden hangen. Een ideale manier om gezonde snackkomkommers op je terras of balkon te telen.


Zo geef je snackkomkommers water

Of je nu snackkomkommers kweekt in de vollegrond, in je kas of in een pot: komkommerplanten hebben veel water nodig. Uitdroging is funest voor komkommerplanten. Geef je planten daarom zeker elke dag flink wat water. Krijgt je komkommerplant veel gele bladeren? Dan kan het zijn dat de plant te veel water geeft. Gaan de bladeren hangen? Dat is het signaal dat je plant juist meer water nodig heeft. Zeker in warmere periodes is het belangrijk elke dag of soms zelfs twee keer per dag je komkommerplanten water te geven. Zorg er bij het water geven voor dat de grond goed doordrenkt is, zonder dat deze kletsnat is.


Bestel nu biologische snackkomkommerzaden

Zie jij het helemaal zitten om gezonde snackkomkommers te gaan telen? Dankzij de twee zaaimomenten van snackkomkommer ‘Kaikura F1’ kun jij het hele seizoen lang genieten van een overvloedige oogst. Met onze tips maak je een goede start om te genieten van alle kwaliteiten van snackkomkommers, dus bestel vandaag nog je biologische snackkomkommerzaden. Heb je vragen over het telen van snackkomkommers? Neem dan contact op; onze klantenservice helpt je graag.
 

Snackkomkommer Kaikura F1 is een echte klimmer
Gezonde snackkomkommers uit eigen tuin
Veilig betalen
9,4
Bekijk alle 16723 reviews
Kiyoh