Geachte klant, wegens grote drukte is de levertijd binnen Nederland 3-4 werkdagen.  > Lees dit eerst

BIO-zaden voor een

succesvolle teelt

Teelttips

Welkom op deze uitgebreide pagina boordevol gewasinformatie, teelttips, nieuwsberichten en recepten. Wij willen startende én ervaren tuinliefhebbers aanmoedigen en helpen om zelf kruiden en groenten te kweken; gezond, lekker en natuurlijk 100% biologisch! Daarom vind je hier allerlei praktische informatie, waarmee je direct aan de slag kunt in je eigen (moes)tuin. 

Wil je altijd op de hoogte blijven en iedere maand een handig overzicht ontvangen van de nieuwste artikelen en de gewassen die je kunt zaaien? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

> Moestuin beginnen
> Blad- en stengelgewassen
> Koolgewassen
> Peulvruchten
> Vruchtgewassen
> Wortel- en knolgewassen
> Kruiden
> Kiemgroenten
> Bloemen
> Groenbemesters
> Overige tuintips 


Veldsla oogsten

Oogst nu spinazie

Veldsla is een bijzondere groente, omdat je de hele winter verse slablaadjes kunt oogsten. Het is in die periode het enige groene gewas in je moestuin. In dit artikel lees je onze adviezen over de oogst.

> lees meer


Veldsla oogsten

Oogst nu biologische veldsla

Veldsla is een bijzondere groente, omdat je de hele winter verse slablaadjes kunt oogsten. Het is in die periode het enige groene gewas in je moestuin. In dit artikel lees je onze adviezen over de oogst.

> lees meer


Stengelui oogsten

Smaakvolle stengelui oogsten

Stengelui is met zijn lange witte schachten en bladeren van 50 centimeter lang een opvallende toevoeging aan je moestuin. In dit artikel lees je praktische tips over de oogst van stengelui.

> lees meer


Savooiekool oogsten

Savooiekool oogsten: onze tips

Savooiekool oogst je tussen augustus en december. Het voordeel is dat dit gewas redelijk wat vorst kan verdragen, afhankelijk van welk ras je teelt. Benieuwd naar onze adviezen voor een succesvolle oogst?

> lees meer


Inkuilen

Inkuilen: zo ga je te werk

Wil je je eigen groenten op een traditionele en duurzame manier bewaren om de winter door te komen, maar weet je niet hoe? Inkuilen is een goede methode! Wij leggen je uit hoe dit werkt.

> lees meer


Moestuin winterklaar maken

Moestuin winterklaar maken

November is de maand om de laatste oogst binnen te halen, want het huidige seizoen loopt ten einde. Tijd dus om je moestuin winterklaar te maken. We geven je hiervoor graag een aantal tips.

> lees meer


Rode kool en witte kool oogsten

Rode en witte kool oogsten

Rode en witte kool kun je oogsten wanneer jij deze groot genoeg vindt om klaar te maken. Let er wel goed op dat de kool nog niet is opengebarsten. Ben je er klaar voor? Lees onze teelttips.

> lees meer


Kiemgroenten op tafel

Feestelijk voorgerecht met kiemgroenten

Wel eens kiemgroenten gegeten? Met dit eenvoudige recept kun je zelf een gezond en feestelijk voorgerecht op tafel plaatsen! Lees hier verder hoe je aan de slag gaat.

> lees meer


Andijvie oogsten

Andijvie oogsten

Andijvie staat bekend om zijn stevige blad en bittere, licht boterachtige smaak. Perfect voor een stamppot in de herfst! Wij geven je tips hoe en wanneer je andijvie het beste kunt oogsten.

> lees meer


Zomerpostelein oogsten

Hoe oogst je groenlof?

Groenlof is familie van twee andere soorten groenten: andijvie en witlof. Zelf groenlof oogsten in jouw moestuin? Lees hoe dit in zijn werk gaat en bestel onze biologische zaden online.

> lees meer


Kardoen oogsten

Bio-kardoen bleken en oogsten

Kardoen is een meerjarige groente uit het Middellandse Zeegebied die in Nederland nog niet erg bekend is. Ga jij ermee aan de slag in je moestuin? Bestel de biologische zaden en lees alle over de oogst.

> lees meer


Radicchio Rosso oogsten

De oogst van Radicchio Rosso

Voelt de krop van de Radicchio Rosso goed stevig aan? Dan is het tijd om deze groente te oogsten. We vertellen hoe je dit het beste kunt testen en inspireren je met een paar heerlijke recepten.

> lees meer


Tatsoi oogsten

Tatsoi oogsten

Tatsoi heeft een sappige bladsteel en een zachte smaak. Qua bereiding hoef je niet veel te doen, want de jonge bladeren zijn al erg lekker van zichzelf om rauw te eten. Lees onze tips voor een succesvolle oogst.

> lees meer


Palmkool oogsten

Palmkool oogsten

De donkergroene kleur van palmkool is een ware eyecatcher in je moestuin. Het is bijna zonde om deze te oogsten, maar toch is het zover. Lees over de twee methodes die je hiervoor kunt gebruiken.

> lees meer


Groenbemesters telen najaar

Groenbemesters telen in het najaar

Zijn de groenbemesters al onderdeel van jouw teeltplan? In dit artikel lees je meer over de voordelen van groenbemesters, zoals winterrogge.

> lees meer


Spinazie telen

Zaai nu biologische spinazie

Je kunt nu alvast spinazie zaaien voor een vroege oogst in de winter, zodat jij straks als eerste geniet van deze bladgroente. Wij helpen je op weg met de tips in dit artikel. Bestel de zaden vandaag nog!

> lees meer


Zomerpostelein oogsten

Zomerpostelein oogsten

Deze snelgroeiende zomergroente oogst je al drie tot zes weken na het zaaien. Dankzij de friszure smaak is dit gewas geschikt voor allerlei bereidingen. Ook ideaal als babyleaf.

> lees meer


Rucola telen

Snelgroeiende rucola oogsten

In de zomer kun je rucola al na drie weken oogsten, zodra het blad acht tot tien centimeter lang is. Benieuwd naar andere weetjes over de oogst? Lees het hier en bestel onze biologische zaden.

> lees meer


Herfstbloemkool oogsten

Herfstbloemkool oogsten

De teelt van herfstbloemkool is eenvoudiger dan een teelt in de zomer, dus je kunt hier gemakkelijk zelf mee aan de slag gaan. Bekijk ons aanbod met diverse bloemkool zaden voor het najaar.

> lees meer


Romanesco oogsten

Romanesco oogsten

Dit speciale bloemkoolras is opgebouwd uit groene torentjes, vandaar de bijnaam ‘Torentjesbloemkool’. Dankzij de geelgroene kleur is het een plaatje in je moestuin. Probeer het eens, lees onze tips voor de oogst.

> lees meer


Wortel oogsten

Wortel oogsten

Wortelen oogsten is een peulenschil, en bovendien smaken verse wortelen supergoed. De moeite waard om eens te proberen dus! Lees hier meer over de oogst.

> lees meer


Kiemgroenten telen

Kiemgroenten kweken: onze tips

Kiemgroenten zijn eenvoudige te telen en een lekkere toevoeging aan diverse gerechten. Ze geven smaak en nét dat beetje extra. Ook leuk voor kinderen! Lees onze adviezen en zaai ze direct.

> lees meer


Pompoen oogsten

Tijd om pompoen te oogsten

September is de maand om pompoen te oogsten. Pompoenen kun je lang bewaren, dus je kunt er wel even mee vooruit. Hoe je dit het beste kunt doen en meer tips over de oogst lees je hier.

> lees meer


Babyleaf telen

Babyleaf telen in de nazomer

Na de zomervakantie loopt het teeltseizoen vaak een beetje ten einde. Toch kun je dan nog prima een succesvolle teelt starten. Dankzij de korte teeltduur is babyleaf de ideale najaarsteelt.

> lees meer


Groenbemesters telen

Goede teelt met groenbemesters

Om je bodem in topconditie te brengen, zaai je groenbemesters. Dit is essentieel voor een gezonde en geslaagde teelt in je moestuin, dus bestel onze groenbemesters.

> lees meer


Veldsla telen

BIO-veldsla zaaien

De jonge blaadjes veldsla zijn ontzettend lekker en hebben een intense smaak. Goed nieuws: dit is het moment om te zaaien. Lees meer over deze bijzondere groente en bestel onze biologische zaden nu online.

> lees meer


Zomerpostelein telen

Zomerpostelein telen

Het is volop zomer, wat betekent dat het tijd is om zomerpostelein te telen. Bestel de zaden nu, begin met zaaien en je kunt bij hoge temperaturen al na vier weken oogsten!

> lees meer


Tatsoi telen

Tatsoi zaaien

Ken jij de platte variant van paksoi al? Maak kennis met tatsoi: een snelgroeiend gewas dat je zes tot acht weken na het zaaien al kunt oogsten. Bestel de zaden vandaag nog en geniet van de heerlijke jonge bladeren.

 


9,4
Bekijk alle 8435 reviews